• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Доц. Искрен Иванов: Русия можеше да предотврати атентата, ако се беше чула предупрежденията на САЩ и Великобритания

Доц. Искрен Иванов: Русия можеше да предотврати атентата, ако се беше чула предупрежденията на САЩ и Великобритания
Това е класически терористичен акт, добави той

/КРОСС/ В петък вечерта четирима въоръжени мъже нахлуха в зала в Красногорск, северно предградие на Москва, и започнаха да стрелят по зрителите на рок концерт преди началото му. Нападателите подпалват и пожар, който обхваща залата и довежда до срутване на покрива.

Русия повдигна обвинения в тероризъм на четирима мъже, които според нея са извършителите на терористичния акт, отнел живота на най-малко 137 души.

Това е класически атентат, извършен от терористи, които на езика на международната сигурност се наричат „самотни вълци". Това са лица, извървели пълния цикъл на процеса по радикализация, възприемайки идея, възоснова на които са взели решение да извършат политическо мотивирано насилие - тероризъм. Това коментира в предаването „Твоят ден" по NOVA NEWS доц. Искрен Иванов, експерт по международна сигурност и управление на конфликти.

Според него този терористичен атентат е можело да бъде избегнат, ако руските власти са се вслушали в предупрежденията на специалните служби на САЩ и Великобритания. „Те предупредиха Москва, че такъв атентат предстои. Предвид случващото се в Украйна, Русия реши да не се вслуша в тези предупреждения, което доведе до толкова много жертви", уточни той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Като САЩ и Великобритания всичко знаят защо не предотвратиха бомбите на летището в Брюксел. То е толкова лесно. А и Италия, колко атентата станаха , и те не бяха предупредени. Едно голо предупреждение нищо не струва. Те си го знаят и без това. Аман от плиткоумни "експерти" и журналя.

26.03.2024 16:02:49

Анонимен

А бе, мърльо, ти виждал ли си информацията предоставена от СаАЩ ш Великобритания? Знаеш ли какво съдържа? Има ли някаква конкретика, даваща възможност да се предотврати подобно нещо? В тази огромна страна има хиляди търговски центрове и огромни зали, хиляди стадиони. Руснаците са в постоянна готовност, в рамките на мислимото. Хванаха ги за по-малко от 8 часа. А щатите и бритите ще си го отнесат по един или друг начин, защото е очевидно че са най-вероятните организатори на терора. Руснаците няма да им го простят. А и укрите ще го отнесат, понеже и те са свързани.

26.03.2024 07:30:51

Анонимен

Като си толкова умен, защо не предотврати атентата в Бургаз преди години и също бяхме предупредени.Важното е да дрънкаш празната си кофа на раменете.

25.03.2024 16:49:47

Анонимен

Те специалните служби на САЩ и Великобритания се били големи всезнайковци. Правят се на интересни. Защо не предотвратиха атаките срещу кулите близнаци и на маратона в Чикаго. Предупреждение от такъв характер към Русия може всеки да направи. Това е вторият по-значим терористичен акт в Русия, докато на Запад и други континенти колкото искаш. Да си гледат собствената сигурност, защото по този начин отклоняват вниманието от това кой може да е организатора.

25.03.2024 11:57:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.