• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Audi вкарва 50 000 коли в сервиза заради странен проблем

Audi вкарва 50 000 коли в сервиза заради странен проблем
A6, A7, S6, RS6 и RS7 губят мощност, ако задната седалка се намокри

/КРОСС/ Германският производител Audi изтегля 50 883 автомобила в сервизите си поради потенциално прекъсване на захранването, което може да възникне след разливане на течност на задната седалка. Под тази част има модул за управление, който е уязвим на проникване на вода и течности.

И ако се намокри, захранването може да спре и колата да премине в авариен режим.Сервизната включва седем различни модела Audi - всички със същия проблем. Ако водата попадне в модула и се задейства прекъсване на захранването, собствениците могат да очакват активиране на множество предупредителни светлини на таблото в допълнение към ниска мощност и движение в авариен режим.

Интересното е, че Audi откри проблема, след като се наложи сервизна акция на Q5 и SQ5 миналата година. Между август и септември тази година компанията е установила 38 случая, потенциално свързани с този проблем, като те са открити при проучване на гаранционни искове от собственици.

При Audi Q5 и SQ5 обаче имаше още един проблем, който наложи вкарването на тези два модела в сервиза - лош шев в долната част на каросерията, който не е достатъчно здрав и също може да доведе до загуба на мощност по време на движение. Няма сведения за нещастни случаи, свързани с двата проблема.

Сегашната сервизна акция ще засегне 1417 бройки от Audi S7, 1781 седана S6, 2152 комбита RS6 Avant, 1809 бройки от RS7s, 8915 от A7s и 2227 всъдеходни A6 Allroad. Досега най-засегнатият модел е седанът A6 - 32 585 бройки. Всички засегнати автомобили са продадени в Северна Америка, като са произведени през периода 27 юли 2018 г. - 4 април 2022 г. След тази дата Audi е поставила защитен капак на контролния модул.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.