• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Байдън: Работим за пренасочване на природен газ към България и Полша

Байдън: Работим за пренасочване на природен газ към България и Полша

/КРОСС/ Американският президент Джо Байдън заяви, че се работи над пренасочване на природен газ директно към България и Полша в отговор на спирането на доставките от Русия. 

По думите на Байдън двете страни са посочили, че имат резерви от газ  - Полша в по-голяма степен и България по-малка. Байдън допълни:

„Ние работихме с нашите съюзници (като например Япония) и може да пренасочим нашата продажба на природен газ към тези страни директно към Полша и България.“

Американският президент каза това в отговор на въпрос, след като изнесе реч, с която поиска допълнителна средства в подкрепа на Украйна.

В речта си той изтъкна:

„Няма да позволим на Русия да избегне санкциите със сплашване или изнудване. Няма да им позволим да използват своите нефт и газ, за да избегнат последиците от тяхната агресия.“

Байдън също поясни, че както с Япония, се работи и с държави като Южна Корея и Катар, за да се окаже подкрепа на европейските съюзници.

“Агресията няма да победи, заплахите няма да победят,” каза още Байдън. 

По-рано прессекретарят на Белия дом Джен Саки каза, че САЩ са очаквали Русия „да използва енергийните запаси като оръжие“  и че американската страна вече е била в контакт с лидери в Полша и България.

Саки също припомни и създадената миналия месец съвместна група, която работи с ЕС с цел „намаляване зависимостта на Европа и възможността на (Владимир) Путин да използва енергията за принуждаване на Европа.“

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ей-й, не се научихте че е Псаки, а не Саки. По въпроса за газа: на това му викат да пуснеш питомното и да гониш дивото. Кога, откъде и на каква цена? И най-важното - защо? Имайки предвид, че Байдън вече не си спомня имена, едва ли думите му могат да се приемат сериозно. Гинеколожката, и тя горката, се усмихва все по-трудно и все по-криво. Та, помощ и подкрепа могат и да ви обещават, но или няма да я дочакаме или тази помощ ще ни фалира окончателно.

29.04.2022 09:48:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.