• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Байерн унижи Барса и е на полуфинал в Шампионска лига

Байерн унижи Барса и е на полуфинал в Шампионска лига

/КРОСС/ Отборът на Байерн Мюнхен разгроми Барселона с 8:2 в четвъртфинален сблъсък от Шампионската лига. На стадион „Ещадио да Луж“ в Лисабон каталунците първи имаха възможност да открият, но Жером Боатенг и Мануел Нойер колективно се справиха с опасно подаване на Сержи Роберто.

Малко след това баварците поведоха чрез Томас Мюлер, който разигра с Роберт Левандовски и реализира с левия крак. Отговорът на „блаугранас“ не закъсня и Давид Алаба си отбеляза нещастен автогол след подаване на Жорди Алба. И пред двете врати имаше ситуации за гол, но Байерн бе този, който си върна аванса чрез Иван Перишич, чийто силен изстрел с левия крак прониза Марк-Андре тер Стеген.

Германският вратар трябваше да вади скоро отново топката от вратата си след шут на Серж Гнабри, а скоро след дейният Мюлер също записа името си сред голмайсторите след поредна грешка в отбраната на Барса. Възпитаниците на Кике Сетиен върнаха едно от попаденията чрез Луис Суарес, който размина Боатенг и с левия крак преодоля Нойер, но това беше и последния хубав миг в двубоя за испанския гранд.

Джошуа Кимих отбеляза пети гол за Байерн от близка дистанция след асистенция на Алфонсо Дейвис, а в края се развихри Филипе Коутиньо, който играе под наем в германския шампион именно от Барселона. Той даде първо асистенция за Левандовски за гол номер 14 на поляка в турнира през тази година, а след това сам вкара две попадения, за да оформи разгромния резултат за Ханзи Флик и компания.

Така, Байерн ще играе на полуфинал, където го чака победителя от двубоя между Манчестър Сити и Лион, които в събота вечерта ще определят последния полуфиналист в надпреварата. Любопитно е, че в предишните си сблъсъци, победителят измежду Байерн и Барса е спечелвал и ШЛ впоследствие. Каталунците отпаднаха за пета поредна година на четвъртфиналите в съревнованието след Атлетико Мадрид (2016), Ювентус (2017), Рома (2018) и Ливърпул (2019). Ясната полуфинална двойка е между ПСЖ и РБ Лайпциг

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.