• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Марияна Николова обсъди развитието на местния туризъм с кмета Димитър Бакалски

Марияна Николова обсъди развитието на местния туризъм с кмета Димитър Бакалски

/КРОСС/ Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова посети село Нареченски бани и се срещна с кмета Димитър Бакалски. Това е един от най-старите курорти в страната и тази година през юли ще отбележи своята 130-годишнина. Районът е известен със своята лечебна радонова вода, която лекува нервната система, опорно-двигателния апарат и диабет, тя няма аналог в България.
Вицепремиерът и кметът обсъдиха перспективите пред местния туризъм за предлагане на разнообразни услуги през четирите сезона на годината.

„Възможностите на Нареченски бани в насърчаването на здравния и балнеотуризма са много големи и имат дълги традиции, които в условия на пандемия от Ковид-19 стават все по-актуални, и ние трябва да ги надграждаме и развиваме", заяви вицепремиерът. Тя подчерта, че регионът има пряк принос за утвърждаването на страната ни като здравословна и сигурна дестинация за българските и чуждестранните туристи и тази тенденция трябва да продължи да се изгражда.

По думите й мерките, предприети от правителството на премиера Бойко Борисов за гарантиране безпроблемното пребиваване на туристите в местата за настаняване и туристическите обекти, са подкрепили бранша в трудните времена на пандемията. В допълнение икономическите мерки, осигурени от кабинета, са подпомогнали предприятията в отрасъла. По данни на Министерството на икономиката близо 48 млн. лв. са били усвоени от компании в туристическия сектор.

Димитър Бакалски постави въпроса за собствеността на парка в центъра на курорта. Един основен проблем е липсата на общинска собственост и на първо място искаме централният парк в курорта да бъде прехвърлено под ръководството на местената власт, поясни той.

Очакваме с общи усилия да осъществим рестарт на сектора през настоящата година и съм убедена, че чрез продължаващото ваксиниране ще насърчим този процес, посочи министърът на туризма.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Относно Марияна Николова

И трети път да ми я публикувате виждам само едно: представям си как от устата си изхвърля сперматозоидите на Валери Винкела...

17.01.2021 23:23:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.