• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Проф. Балтов: Протестите ще доведат до ръст на заболелите с COVID-19 в София

Проф. Балтов: Протестите ще доведат до ръст на заболелите с COVID-19 в София

/КРОСС/ Протестите в София със сигурност ще доведат до ръст на случаите с коронавирус. Тази тенденция се видя и по време на абитуриентските балове. Това заяви изпълнителният директор на „Пирогов" проф. Асен Балтов, предаде БГНЕС.

Според него, говоренето с висок тон по време на митингите е един от начините за пренасяне на вируса.

Прогнозата на проф. Балтов е, че след масовите митинги и протести от последните дни допълнително ще се натовари здравната система на София. Това от своя страна ще увеличи броя на заетите легла с болни от коронавирус за сметка на пациенти, които се налага да постъпят с други заболявания.

Директорът е уверен, че лечебните заведения ще издържат на натоварването, вече са достатъчно подготвени и имат натрупан опит.

Проф. Балтов, подобно на други негови колеги, също смята, че трябва да свикнем да живеем с COVID-19. Също така апелира да спазваме познатите вече правила - дистанция- дезинфекция - дисциплина.

Днес 211 са новодиагностицираните с COVID-19 през изминалите 24 часа. 2806 PCR теста са направени през последното денонощие, сочат данните в Националната информационна система.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Нов протест в София

Четвърта вечер на антиправителствен протест в София ! Антиправителствен протест под надслов: Да защитим демокрацията започна в София. Събитието се организира чрез Фейсбук от 17.00 часа на фонтана пред Президентството.

12.07.2020 17:20:32

REUTERS

ВЕЧЕ ЦЕЛИЯТ СВЯТ Е ИНФОРМИРАН ЗА БОРБАТА НА БЪЛГАРИТЕ СРЕЩУ ХУНТАТА СЛЕД КАТО И АВТОРИТЕТНАТА МЕЖДУНАРОДНА АГЕНЦИЯ REUTERS СЪОБЩИ ЗА СТАВАЩОТО В БЪЛГАРИЯ: ВИЖ: https://www.reuters.com/article/us-bulgaria-protests-corruption/bulgarian-police-arrest-18-people-during-anti-graft-protests-idUSKCN24C0IK Заглавието е: Хиляди призовават българското правителство да подаде оставка на протести срещу безскрупулното използване на политическата власт за лично облагодетелстване.

12.07.2020 17:10:11

Протести на сънародниците ни в Лондон

Българи в чужбина също се присъединиха към протестите у нас. В Лондон пред българското посолство вчера и днес десетки наши сънародници отправиха призиви за оставката на кабинета „Борисов“. Те опънаха българското знаме и плакати в късния следобед вчера. Под надслов “Нека заедно да сложим край на мафията и корупцията – веднъж и завинаги! „Заедно – за по-добро бъдеще!“ „Гешев е позор!“ и плакати “Оставка!” и “Мафиотите вън!”. Това е поредната точка, в която се съсредоточава недоволството срещу управляващите след София, „Росенец“, Варна, Бургас, Русе, Пловдив и Плевен. Вероятно от днес ще започнат протести и пред други български дипломатически мисии в чужбина.

12.07.2020 16:20:57

Балтов е мръсна гад!

Мръсникът Балтов нито е лекар, а още по-малко професор. Той е просто една герберастка свиня и подлога на тулупа борисов, както и на фашистката хунта. До дни ще дойде коледата и за него...

12.07.2020 15:40:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.