• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Франческо Баная спечели Гран При на Великобритания в клас Moto GP

Франческо Баная спечели Гран При на Великобритания в клас Moto GP

/КРОСС/  25-годишният италианец Франческо Баная с Дукати спечели Гран При на Великобритания в клас Moto GP от Световния шампионат по мотоциклетизъм, след като успя да удържи късните атаки на испанеца Маверик Винялес от отбора на Априлия.

Времето на победителя Баная днес е 40:10.260 минути, изпреварвайки Винялес с 0.426 секунди. Трети остана австралиецът Джак Милър, също с мотор на Дукати, и изоставане с 0.614 секунди. Лидерът в генералното класиране Фабио Куартараро от Монстър Ямаха завърши днес на 8-о място и прибавя точки, за да остане спокойно на върха със 180. Втори е Алейш Еспараго (Испания) от отбора на Априлия със 158, а днешният победител Баная е трети със 131.

Започвайки за 8-и път в кариерата си от поул-позишън, Йоан Зарко имаше блестящ старт. Но всичко со обърна с главата надолу и много пилоти получиха неочаквани възможности, когато Зарко катастрофира в осмата обиколка. Грешката на Зарко даде преднина за Милър, който малко по-късно беше застигнат и задминат от Алекс Ринс (Испания) от отбора на Сузуки. Пестепенно Баная започна да бере плодовете на постоянството си и най-напред съкрати на половин секунда преднината на Ринс.

Но след като мина половината от състезанието, той вече беше начело и дори предупреждението, което получи не беше в състояние да го свали от върха.Винялес се пребори с Алекс Ринс, а след това и Джак Милър се настани в топ 3. Ринс продължи да отстъпва, като стана жертва и на късната атака на Енеа Бастианини (Италия) от отбора на Грезини. За младия Бастианини обаче нямаше време да се пробва за атака на подиума и остана на 1.651 секунди от днешния победител.

Разочароващият ден на Куартараро се влоши след загубата на 7-ото място от Мигел Оливейра. Всъщност лидерът в шампионата беше атакуван в предпоследния завой от контузения Еспаргаро, но успя да удържи атаката на пилота на Aприлия и да остане на осмо място.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.