• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Джаз, рок, фолклор и опера завладяват Банско

Джаз, рок, фолклор и опера завладяват Банско

/КРОСС/ Джаз, рок, фолклор и опера завладяват Банско в следващите седмици. Културната програма на планинския град, който се утвърди като целогодишна туристическа дестинация, предлага наситен от събития календар, съобщиха от общинския пресцентър.

В последните дни на юли централният площад на Банско ще бъде озвучен от „Пирински рок вечери“. На 29 юли (петък) на сцената излиза група „Ерголям“ и Славин Славчев, а на 30 юли (събота) на централния площад ще свири световноизвестният музикант Рони Ромеро. Вокалист на групите Lords of Black, Rainbow, The Ferrymen, Michael Schenker Group и Sunstorm ще пее с бандата “Еридан”. 

Август започва с емблематичния за града „Банско джаз фестивал“. За двадесет и пети път площад „Никола Вапцаров“ ще бъде озвучен от музиката на известни световни и български музиканти.

В дните от 6 до 13 август, освен вечерните концерти, тази година програмата на фестивала включва дневни изпълнения на млади таланти, които започват всеки фестивален ден от 11 часа в градския парк на Банско, ще има и много семейни игри и забави, съобщават организаторите от Асоциация на фестивалите в България и Община Банско. Тази година фестивалът ще бъде открит от Милица Гладнишка в компанията на Ангел Заберски и Биг бенд. 

Музикалната програма на Банско продължава на 20 август с голям концерт на самодейните състави от общината, които ще покажат красивите традиции и фолклор, а на 26 и 27 август Държавна опера Варна отново гостува на Банско с холивудския мюзикъл „Брилянтин“ и операта „Ромео и Жулиета“ от Шарл Гуно. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.