• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Tesla започва в Тексас масовото производство на батериите 4680

Tesla започва в Тексас масовото производство на батериите 4680

/КРОСС/ Още тази година произвежданите в САЩ електромобили ще бъдат оборудвани със захранващите елементи от ново поколение. В рамките на следващите два месеца автомобилната компания на Илън Мъск ще започне в Гигафабрика Тексас производството на първите партиди батерии 4680. Тяхното масово производство трябва да започне към началото на зимата. Акумулаторните блокове с новите батерии излизат по-евтино в сравнение с използваните към днешен ден батерии 2170, като същевременно те акумулират 5 пъти повече електрическа енергия.

През последните няколко месеца Tesla сподели съвсем малко информация за батериите 4680, които бяха официално представени по време на голямата презентация Battery Day. Според изданието Electrek, това мълчание е изнервило инвеститорите, понеже новата технология се счита за критично важна за бъдещите проекти на компанията.

Сега, с излизането на новия тримесечен финансов отчет Tesla успокои всички със своето изявление, че производството на новите батерии ще започне съвсем скоро.

Компанията сподели, че по време на тестовете на първите пробни партиди са възникнали проблеми с технологията за използването на сухи електроди. Но сега тези проблеми са решени и компанията започва да използва новите батерии в сглобяваните в Гигафабрика Тексас електромобили.

Добавени са нови поточни линии и е инсталирано новото оборудване. Целта на Tesla е през 3-тото тримесечие в гигантската фабрика в Тексас да започне производството на нови батерии, достатъчни за сглобяването на 1000 електромобила седмично. Първи батериите 4680 ще получат електрическият кросоувър Model Y, а от следващата година - електрическият пикап Cybertruck.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.