• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Бербатов се завръща в българския футбол с първата си работа като треньор

Бербатов се завръща в българския футбол с първата си работа като треньор

/КРОСС/ Димитър Бербатов ще получи първото си треньорско назначение - като асистент в щаба на Александър Томаш в Етър.

Отборът от Велико Търново е последен в класирането на Първа лига, но показа признаци на сериозно подобрение в последните есенни кръгове, когато Томаш пое състава.

"Бербатов ще дойде да започне може би стаж в Етър - каза пред "Велико Търново спорт" треньорът на отбора. - Ще бъде официално част от екипа. Където и да съм бил аз досега, той винаги е идвал да тренира с нас.

Но сега вече ще е под друга форма - като лицензиран треньор, като човек, който ще се занимава персонално с нападателите. Вероятно ще дойде още на лагера, после ще пътува до Велико Търново."

Бербатов е рекордьор по голове с националния отбор на България и направи голяма кариета като играч, минавайки през ЦСКА, Байер Леверкузен, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Фулъм и Монако, като спечели две титли на Англия и голмайсторския приз с екипа на "червените дяволи".

На 30 януари той ще навърши 40 години, като това е първата му работа в треньорската професия, в която очевидно ще търси развитие.

Супервзездата неотдавна придоби лиценз "А" от Националната спортна академия, като следващата му стъпка в треньорското му развитие е лиценз PRO от УЕФА.

Но за него има необходимост да е бил част от треньорски екип на отбор поне за 12 месеца, като именно това е една от целите, която назначението в Етър ще покрие.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.