• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Хали Бери: Наградата „Оскар“ е едно от най-големите ми разочарования

Хали Бери: Наградата „Оскар“ е едно от най-големите ми разочарования
Тя стана първата чернокожа жена, която печели в категорията „Най-добра актриса“

/КРОСС/ През 2002 година Хали Бери сътвори история, когато спечели награда „Оскар“ за ролята си в „Monster's Ball“. Тя се превърна в първата чернокожа актриса, която получава златната статуетка в категория „Най-добра актриса“ и засега е и последната. Синтия Ериво беше номинирана миналата година, но Рене Зелуегър я победи.

В интервю пред Variety Бери споделя, че е вярвала в победата на Ериво, но се е разочаровала след церемонията. Тя смята, че Рут Нега също е била достойна за статуетка, но и това желание не се сбъдна. „Смятам, че тези жени имаха всичко необходимо за победата. Надявах се за техния успех, но той така и не дойде. Не мога да си го обясня“, казва актрисата. 

Въпреки че се сдобива с най-голямата чест в Холивуд, Хали описва наградата си „Оскар“ като едно от най-големите разочарования в живота ѝ. Тя допълва, че е сметнала, че победата ѝ ще отвори вратите на филмовата индустрия, за да могат да влязат повече афроамериканци и да бъдат оценени заради своя талант. „След мен обаче не влезе никой. Исках този момент да е повратен в нашите среди“, споделя Бери.

Звездата споделя, че златната статуетка не е направила живота ѝ по-лесен. Тя е продължила да се бори за всяка една роля, която иска. Това, което може би утешава Хали Бери, са победите на няколко чернокожи жени, които се сдобиха с „Оскар“ за поддържаща роля. Сред тях са Упи Голдбърг, Дженифър Хъдсън, Лупита Нионго и Вайола Дейвис.

За да бъде създадено повече разнообразие в наградите „Оскар“, от Академията заявиха, че от 2024 година влизат в сила нови правила. Един филм ще е достоен да влезе в категориите, само ако има в състава си представител на ЛГБТ общността, както и афроамерикански актьори. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

По кво разбраха, че е чернокожа. Ние имама далеч по-черни мангасари.

12.09.2020 23:59:05

Анонимен

Ма кво само мрънкате, когато белите актьори и актриси просто са по-добри!!! Егати чернокожата паплач негодна.

12.09.2020 12:31:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.