• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Ина Лулчева: Питането на Гешев за президента беше излишно

Ина Лулчева: Питането на Гешев за президента беше излишно

Питането на главния прокурор беше излишно, защото Конституцията е ясна - държавният глава има наказателна неприкосновеност и той не може да бъде разследван от прокуратурата. Така адвокат Ина Лулчева коментира в сутрешния блок на бТВ отговора на Конституционния съд, че президентът не може да бъде разследван. Искането беше направено от главния прокурор Иван Гешев в началото на годината, за да се тълкува обхвата на имунитета на президента и вицепрезидента.

/КРОСС/ Докато тече мандатът му спрямо него не могат да се извършват никакви процесуални или извънинституционални действия по осъществяване на наказателна отговорност и засягане по какъвто и да е начин на личността му, посочи адвокатът.

Не може да се разпространяват дори твърдения, че е извършил престъпление, отбеляза още Ина Лулчева.

По думите й, Народното събрание може да разследва президента, ако прецени, за държавна измяна или нарушение на конституцията.

"Това не се обвързва задължително с престъпления, това са нарушения, които Народното събрание преценява, че са на лице и може да ги отнесе до Конституционния съд", обясни още адвокатът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И кой ще гласува за втори мандат на мъжагата с юмрука на площада. Клуб Приятелите на Русия.Но тия гласове няма да стигнат на Радев да стане дори президент на някой футболен клуб.

02.08.2020 07:29:25

Анонимен

Питайте, а може и да се опитате да прокарате импийчмънт в Народното събрание. Така ще осигурите на Радев втори мандат!

01.08.2020 20:06:36

Анонимен

Не е излишно питането на Гешев,а препратка към Народното събрание,което трябва да призове президента да обясни как така ще нарича мутри и мафиоти напълно законно правителство на България.

01.08.2020 13:03:04

Анонимен

Гешеф ше пита и ше пита! Като не разбира с милиционерското си юридическо образование

31.07.2020 21:10:13

Анонимен

Нали няма сега да слушаме една адвокатка,а ще питаме конституционен съдия за тия работи. И какво казва г-н Марков. Президентът е нарушил Конституцията ,защото няма право да иска оставка нито направителството,нито на главния прокурор. Нарушил е Конституцията с виковете мутри и мафиоти към правителство на партия с над 1млн. гласоподаватели. И за тия си изпълнения Парламентът трябва да разследва т.нар. държавен глава. Президентът не е разбрал,че сме парламентарна република.

31.07.2020 17:41:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.