• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Протестиращ беше блъснат от джип по време на антиправителственото шествие снощи

Протестиращ беше блъснат от джип по време на антиправителственото шествие снощи

/КРОСС/ Протестиращ беше ударен от джип по време на антиправителствените демонстрации снощи. Инцидентът стана на кръстовището при СУ, а шофьорът остана блокиран с часове в автомобила си обграден от демонстрантите. Това наложи намесата на полицията.

Напрежението по време на 20-ия пореден протест срещу правителството ескалира, след като шофьор на джип мина през крака на протестиращ. Инцидентът стана около 22 часа при кръстовището на СУ. На място дойде линейка, а пострадалият беше откаран с травма на крака в ИСУЛ.

Протестиращите блокираха автомобила.Пред тях полицаите тестваха шофьора за алкохол и наркотици. Резултатите се оказаха отрицателни.

На кръстовището се появиха и група младежи, които се представиха за приятели на шофьора. Те бяха изведени от полицията, след като се стигна до размяна на реплики с протестиращите.

Малко по-късно пострадалият се върна на мястото на инцидента заедно със своя баща, а шофьорът слезе от колата, за да се извини.

Последва размяна на нападки между полицията и протестиращите, които отказаха да освободят автомобила. Демонстрантите настояха шофьорът да бъде задържан.

Час след полунощ колата беше освободена от протестиращите.

Извън този инцидент, 20-ият ден от началото на протестите у нас премина спокойно.

Демонстрантите се събраха на фонтана пред Президентството и за пореден път поискаха оставката на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

За първи път протест имаше и пред правителствената вила Секвоя в квартал Бояна. Там представители на младежката структура на "Да, България" и ДСБ поискаха да проверят колко лесно външни лица могат да внесат чували с евро и златни кюлчета през охраната на резиденцията.

Големият протест продължи пред Министерския съвет, където демонстрантите блокираха движението и замеряха сградата с топчета за пейнтбол. По-късно протестиращите сформираха шествие, което премина през представителството на Европейската комисия у нас, Ректората и Орлов мост. Традиционно бяха блокирани няколко улици и кръстовища в града. Освен в София, демонстрации имаше и в още няколко града.

А днес организаторите на протестите свикват общонационален митинг с призив за сваляне на управлението. Очаква се той да започне още сутринта и в него да се включат хора от цялата страна. Апелът към недоволните е да носят одеала, дрехи и палатки, за да останат пред Министерския съвет.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ще го блъснат,защото е на уличното платно.Пешеходците вървят по тротоара и пресичат на "зебра".Като си невежа,ще те блъснат.Искай обезщетение от Радев и Нинова,защото са подбудители на безредиците .Съд за тях.

29.07.2020 09:33:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.