• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Личен избор: 3000 души в България са смесили две различни ваксини

Личен избор: 3000 души в България са смесили две различни ваксини

/КРОСС/ Експертът по сигурност Тихомир Безлов е един от хората, които са се ваксинирали с две различни ваксини. В студиото на „Тази сутрин" той каза, че не е имал никакви проблеми, ако се изключи болка в ръката. Първоначално Безлов се е ваксинирал в „зелен коридор" и получил първа доза от „АстраЗенека". По-късно обаче изследванията показали, че този препарат не много ефикасен срещу новите разновидности на коронавируса, а се появили и сведения за проблемни странични ефекти на тази ваксина.

В края на април „с доста колебания", но „на мой риск" реших да си сложа „Пфайзер", разказва Безлов, който разкрива, че някои от лекарите са се отнасяли скептично към идеята и се е ваксинирал, където са се съгласили и той дори се е съмнявал.

Проучвания показват, че смесването на различни ваксини срещу COVID-19 може да повиши имунитета. Дори до няколко пъти, казват лекарите.

В деня на слагането на „Пфайзер" си направих тест, имах 132 единици, като преболедували две седмици след излекуването си имат 120, а две седмици след като се ваксинирах с „Пфайзер" пак си направих тест, имах 2080", казва Безлов.

Още 3000 души в България са направили неговият избор и са смесили две ваксини.

Всъщност проблемът на скептицизмът към ваксините е много сериозен и никой не работи срещу него. В края на 2020 г., ноември, нивото на скептицизъм бяха подобни на Франция и Испания, а сега сме най-скептичните, казва Безлов. По думите му „Европа гледа на България като на социален експеримент" и как се отразява четвъртата вълна в държавата ни на фона на ниския процент ваксинирани.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.