• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

LG със сертификат за контрол на безопасността в роботиката от DET NORSKE VERITAS

LG със сертификат за контрол на безопасността в роботиката от DET NORSKE VERITAS

/КРОСС/ LG Electronics (LG) за пореден път доказва технологичните си способности и отдадеността си да създава сигурни иновации за по-добър живот, превръщайки се в първата компания в света, която получава сертификат ISO 13849-1* за своя контролен модул за безопасност, използван в роботите за мобилни услуги. Новият сертификат се отнася за усъвършенстваните контролери за безопасност на роботите на LG и е издаден от Det Norske Veritas (DNV), международен акредитиран регистратор и класификационен орган, позициониран в Норвегия.

Новоразработеният контролер за безопасност от LG осигурява най-високо ниво на оперативна безопасност и надеждност чрез активно управление на настройките на роботите, мониториране на сигналите от сензорите им в реално време и осигуряване на защитно забавяне или стоп-контрол при всеки регистриран риск.

Съставен само от един модул, контролерът за безопасност на LG може да се пихвали със значително предимство пред конвенционалните контролери – може лесно да се адаптира според индивидуалните спецификации на всеки робот или да отговори на уникалните нужди на всеки потребител.

Преди тази иновация производителите анализират и оценяват всеки един аспект от функционалната безопасност на всеки един робот, който произвеждат. Но това вече не е необходимо, благодарение на иновативния контролер от LG. Това се очаква да помогне на компанията вече по-бързо да удостоверява и лансира нови роботи за услуги, като добре познатите LG CLOi ServeBot и LG CLOI GuideBot сериите.

Лидер в бързо променящата се сфера на роботиката, LG има богата база данни и опит, благодарение на десетилетия работа по иновациите. Компанията представя широк спектър от роботизирани решения, оптимизирани за хотели, болници и ресторанти и използва разнообразните си технологични възможности, включително в областта на системите за автономно шофиране, сензори, изкуствен интелект и камери.

Наскоро компанията обяви пълното си навлизане на пазара на логистичните роботи от следващо поколение с лансирането на LG CLOi CarryBot, разработен в колаборация със CJ Logistics, една от най-големите южнокорейски фирми за доставка.

Автономните роботи както за индустриална, така и за персонална употреба, навлизат все повече на пазара и с това и сферата на технологичната им безопасност постепено увеличава своето значение,казва д-р Байк Сюнг-мин, ръководител на Advanced Robotics Lab в LG Electronics. “Ние пробиваме пътя в тази критична сфера, оповавайки се на нашите завидини технологически способности и реален опит в приложната роботика, за да предложим най-високото ниво на функционална безопасност за автономните роботи от следващо поколение.”

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.