• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Националната библиотека ще ръководи международен проект заедно с още пет национални библиотеки

Националната библиотека ще ръководи международен проект заедно с още пет национални библиотеки

/КРОСС/ В основата на проекта стои създаването и представянето на изложбата "Богатство от цветове и традиции", която включва дигитализирани документи от фондовете на шест национални библиотеки в Европа: Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий", Националната и парламентарна библиотека на Грузия, Националната библиотека на Румъния, Националната библиотека на Сърбия, Националната и университетска библиотека в Загреб, Хърватия и Националната библиотека "Джурдже Църноевич", Черна гора. Проектът е спечелен от Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий"

Шестте национални библиотеки ще подготвят съвместна изложба, която ще представи бита и традициите на народите с изображения на националните носии, елементи от облеклото и др. Дейностите по проекта включват преглед на фондовете, избор на изображения за изложбата, описание, дигитализация, организиране на физическа и дигитална изложба, официално откриване и дискусионен панел.

Изложбата "Богатство от цветове и традиции" ще бъде открита на 9 ноември 2022 г. в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" в присъствието на представители от библиотеките, участващи в проекта, чуждестранните мисии в България, специалисти по етнография и фолклор, академичните среди и библиотечни служители.Изложбата ще има свой електронен аналог в разширен вариант и ще бъде достъпна онлайн.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.