• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Ако ползвате градски транспорт в София – билети от тото пункта

Ако ползвате градски транспорт в София – билети от тото пункта

/КРОСС/ Решението на Центъра за градска мобилност да забрани на шофьорите в София да продават билети, докара пътниците до абсурдната ситуация да се чудят откъде да си купят билети. Павилионите и будки няма на всяка спирка, а столицата не е оборудвана и с машини за билети. Освен всички неудобства, дълго очакваната тикет система в София вместо да стартира през януари, беше отложена за месец май. Очаква се, че въвеждането й ще прати окончателно хартиените билетчета в историята.

Във Фейсбук групата „Видяно в София" Велян Симеонов е поредният пътник, който разказва за сблъсъка си с контрольори и проверяващи в „Градския транспорт". Ето и пълният му разказ:

„Чакаш на спирката, няма будка, павильон и т.н. Качваш се в трамвая, не можеш да си купиш билет от водача, няма машина за билети, на секундата идва контрола и ти казва "карти и билети".
Викам: - Как да си закупя?
- Вие сте длъжен да сте си закупил.
- Ама от къде?

- Можете от Български пощи и от всеки Тото пункт.
- А-а, разбирам. Трябваше да отида до пощата да си взема билет за 4 спирки с трамвая.

- ...
- Това нормално ли е?
- Пише го на всяка спирка, че сте длъжен.
- Ама нормално ли е?
- Ще заплатите ли глобата сега, защото след 3 дни става 50 лв? Ако и тогава не я платите до 3 дни, се завежда дело, по което вие плащате разноските и става около 300 лв. „

След подобни диалози с контрольорите, повечето пътници предпочитат да броят 30 лева глоба, вместо да си усложняват живота. Нерядко се стига и до физически сблъсъци с кондукторите от разярени от новите условия пътници.

Плаха надежда, че нещата ще влязат в ред, е новата тикет система, за която общината е броила близо 10 милиона лева. С нея ще купуваме билет или зареждаме карти чрез мобилно приложение, сайт или само с банкова карта. Част от устройствата ще работят и в метрото.
Познатото хартиено билетче и перфораторът отиват в историята, те ще бъдат заменени от нови билети, които ще купуваме от шофьора, ще имат QR код. Предвижда се да има и 6 месеца гратисен период, през който да използваме и старите билети.

Дотогава обаче ще купуваме билети... от тото пункта.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.