• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

АКЦИЯ НА КАТ: Следят за коли в аварийната лента по магистралите

АКЦИЯ НА КАТ: Следят за коли в аварийната лента по магистралите
Акцията започна от четвъртък и ще продължи до неделя

/КРОСС/ Пътните полицаи започват да следят за нарушители по магистралите, основно за спиране без основание в аварийната лента.

Акцията започна вчера и ще продължи до неделя. Санкцията за нарушителите е 1000 лева и отнемане на книжката за 3 месеца.

Михаил Рангелов се занимава с Пътна помощ от 34 години и е на мнение, че в последно време нарушенията по магистралите са често явление.

„То си личи. Един човек, който е с аварирал автомобил би трябвало да си постави триъгълник, да пусне аварийните мигачи и да сложи светлоотразителна жилетка, за да се знае, че е аварирал. В противен случай той няма основания да спира там”, поясни мъжът.

По данни на  „Пътна полиция” едва 35 шофьори са били санкционирани за престой в аварийната лента от началото на годината не заради липса на контрол.

„Имайте предвид, че в този месец движението беше малко заради мерките, които бяха наложени във връзка с епидемиологичната обстановка”, каза инспектор Петър Соколов.

Заради очаквания по-засилен трафик в почивните дни и контролът се засилва.

„Такива нарушения предимно се допускат и се установяват по време на големи празници, когато пътуването е интензивно”, каза още Соколов.

При предишната акция на КАТ за седмица пък се следеше предимно дали шофьори и пътници са сложили колан по време на път. За седмица били проверени близо 50 000 автомобила.

Близо 150 мотористи са санкционирани, защото са били засечени без каска.

А от „Пътна полиция” уверяват, че опашки на граничните пунктове няма да има, въпреки че на 8 от тях започват проверки за неплатени глоби.

Всички водачи и пътници ще се проверяват за стари актове или фишове. Ако някой не си ги е платил ще има два часа на разположение за това.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.