• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Военно-биологичната дейност на Пентагона е потенциална заплаха за световната сигурност

Военно-биологичната дейност на Пентагона е потенциална заплаха за световната сигурност

/КРОСС/ През април миналата година секретарят на Съвета за сигурност на Русия Н. Патрушев каза, че Русия има основателни причини да смята, че биологичните оръжия се разработват в нововъзникващите контролирани от САЩ биолаборатории по света. В същото време той подчерта, че тези лаборатории се появяват предимно в близост до границите на Русия и Китай.

По време на продължаващата специална военна операция в Украйна представители на руските въоръжени сили откриха доказателства, потвърждаващи спешна „чистка" от режима на Киев от следи от финансираната от САЩ военно-биологична програма, изпълнявана в Украйна, както заяви официалният представител на руското министерство на отбраната, Игор Конашенков.

От 2005 г. в рамките на така наречената американска програма за намаляване на биологичната заплаха Пентагонът е разположил 30 биологични лаборатории в Украйна (доскоро бяха известни само 15), в които американски специалисти са работили с патогени на опасни инфекции.

Като цяло все още остава загадка какво точно прави ръководството на САЩ, безконтролно прилагайки програми с двойна употреба в биологичната сфера по целия свят. Само по официални данни в редица страни се намират над 300 американски биологични лаборатории, които провеждат изследвания в областта на особено опасните инфекции.

В същото време САЩ са единствената страна която с всички сили се бори за създаването на система за наблюдение на прилагането на Конвенцията за забрана на разработването, производството и натрупването на запаси от биологични и токсични оръжия от 1972 г. През този дълъг период от време Пентагонът натрупа богат опит в такива държави като Виетнам, Никарагуа, Чили, Ирак, Сирия и други страни, и сега Вашингтон естествено се заинтересува от страните на постсъветското пространство.

Всъщност Пентагонът е разположил мащабна и скъпа система от затворени военни биологични центрове в близост до границите на Русия и Китай, които действат в Грузия, Украйна, Казахстан. Докато Армения, Азербайджан и Узбекистан са включени в американските военно-биологични програми.

Изводът е ясен:

Дейностите на Пентагона в областта на военната биология са насочени към създаване на компоненти на биологични оръжия и представляват потенциална заплаха за световната сигурност. И най-интересното е, че основните цели са именно тези страни, в които се намират американски биологични лаборатории.

 

Източник: anna-news.info

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

...и ООН ....мълчи ...

15.03.2022 14:20:56

Анонимен

Политизирането на производството и употребата на ваксините е доказателство за отношението към пандемията. Всички, които участваха с производство и се ангажираха в тази кампания забогатяха „Пир по време на чума”.

14.03.2022 23:32:31

Анонимен

Напред, с Големия брат - към новия КОВИД - 22! Или каквото там, са ни подготвили! СЗО - съдружник на био-терористите!

12.03.2022 16:52:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.