• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София °C

LG обяви глобално състезание за стартъпи

LG обяви глобално състезание за стартъпи

Състезанието ‘Mission for the Future' търси иновации, които подобряват качеството на живота

/КРОСС/ LG Electronics (LG) обяви стартирането на Mission for the Future, глобално състезание за стартъп фирми за идентифициране на иновативни технологии и бизнес идеи, които проправят пътя към бъдещето. Това встъпително състезание се организира от новия иновационен център на компанията, базиран в Силициевата долина, LG NOVA, стратегически екип в рамките на LG, който работи със стартъпи и предприемачески общности, за да изгради нов бизнес и да внесе още повече външни иновации в LG.

Mission for the Future е деветмесечна годишна програма, създадена да търси най-добрите идеи, концепции и бизнеси, които ще подобрят качеството на живот в едно по-зелено, по-интелигентно и по-здравословно бъдеще. Избраните участници в предизвикателството ще започнат да работят с екипа на LG NOVA върху своите бизнес предложения в рамките на три до шест месеца, което ще доведе до процес по подбор на финалистите, стартиращ през март 2022 г.

Финалистите на конкурса ще получат възможност да работят с екипа на LG NOVA, базиран в Калифорния, за да ускорят развитието си и да изведат бизнеса си на следващ етап, като стартират потенциален нов бизнес с LG. Компанията възнамерява да отдели до 20 милиона щатски долара за подкрепа на финалистите с инвестиции, ресурси, финансиране за разработване на концепции и достъп до глобалната инфраструктура и веригата на доставки на LG за изграждане на съвместен бизнес с компанията.

По време на процеса участниците с впечатляващи бизнес идеи ще имат възможност да се ангажират с LG и нейните партньори и да получат достъп до корпоративни ресурси, менторство и пилотни програми, за да продължат да развиват своя бизнес.
Състезанието през 2021-2022 г. ще насочи вниманието към иновациите за технологично напреднал начин на живот за доброто на хората, общностите и планетата в пет основни групи:

  • Connected Health: Изобретателни подходи, достъп и устройства, които осигуряват на хората по-голям контрол върху здравеопазването им по всяко време и навсякъде, като по този начин се подобрява здравето и благосъстоянието на нашето население;
  • Energizing Mobility: Нови услуги, решения и бизнес идеи, които ще помогнат за инфраструктурата за електрическа мобилност и ще стимулират използването на електрическа енергия за превозни средства и транспорт в бъдеще;
  • Smart Lifestyles: Съдържание, услуги, приложения и технологии, които могат да бъдат разгърнати в свързаното домашно пространство, използвайки платформата на LG ThinQ TM за рационализиране и подобряване на начина ни на живот;
  • The Metaverse: Иновации, които ще помогнат за изграждането на следващия дигитален свят и интернет, активиран чрез игри, VR, AR и XR технологии, блокчейн, цифрови аватари и други;
  • Innovation for Impact: Открит път за пробив или подобни проекти, съобразен с философията на LG за иновации за по-добър живот, които имат положително въздействие върху хората, общностите и планетата.

„Състезанието Mission for the Future служи като първа стъпка на LG NOVA към външни иновации за LG, тъй като си сътрудничи с новатори и стартъп фирми по целия свят, за да развиват идеи и да изграждат бизнес заедно," сподели д-р Сокуу Ри, старши вицепрезидент за иновации в LG Electronics и ръководител на LG NOVA. „Казано накратко, LG иска да създаде положително обществено въздействие и вярваме, че различните перспективи могат да доведат до по-добри иновации за по-широката общност в световен мащаб. Това означава технологии за устойчив живот, екологично чисти продукти и приобщаващо общество като цяло. Ще създаваме иновации, за да спасим човешки животи, да спасим земята и да създадем по-добър свят за всички. "

Как се процедира: Mission for the Future и процес на подбор
Заявления за Mission for the Future ще се приемат от 1 септември до 25 октомври 2021 г. на missionforthefuture.lgnova.com, а победителите ще бъдат обявени през юни 2022 г. На финала до 10 компании ще бъдат отличени и ще получат възможност за изграждане техния бизнес в сътрудничество с LG.

Оценяването на „Първите 50" стартъпа ще се проведат между 25 октомври и 31 декември 2021 г., в рамките на което до 50 компании ще получат достъп до ресурси, за да подпомогнат развитието на съвместен бизнес, включително съществена бизнес инфраструктура, работа в мрежа с глобални технологични лидери, възможности за менториране и сътрудничество. Тази група също ще се свърже с мрежата от корпоративни партньори на LG, капиталови инвеститори, пилотни програми и други влиятелни организации, за да търси допълнителни бизнес възможности.

Екипът на LG NOVA ще продължи процеса със стартъпите „Първите 50" от януари до март 2022 г. с намерението да обяви „Избраните 20" в края на март 2022 г. На тази група ще бъдат предоставени възможности за достъп до капиталови инвестиции , глобалната инфраструктура на LG и други бизнес ресурси, базирани на съвместната стратегия за развитие на бизнеса и нуждите.

След това екипът на LG NOVA ще избере победителите в „Топ 10" в края на юни 2022 г. Те ще имат възможност да изграждат своя бизнес в сътрудничество с LG и ще бъдат подкрепени от глобалната организация на компанията.

Научете повече за това как LG NOVA стимулира иновациите за по-добро бъдеще на www.lgnova.com.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.