• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Политолози: Барикадите в центъра няма да бъдат вдигнати

Политолози: Барикадите в центъра няма да бъдат вдигнати

/КРОСС/ 31 дни протестите в страната не спират. Докато под прозорците на властта се чуват призиви за оставка, правителство е категорично, че остава. В студиото на „Събуди се" политолозите Стойчо Стоев и Теодор Славев коментираха блокадите в София като форма на гражданско недоволство.„Аз я одобрявам, докато е с мярка. Това е крайна форма на протест. Ако аз окупирам асансьора на входа, в който живея, сигурно ще ме изнесат с полиция. Повече от десет дни блокадите остават - в това няма нищо лошо. Хубаво е обаче да се чуят и възгласите на останалите. Добре е сега барикадиралите се на „Орлов мост" сами да разтурят блокадата и да не чакат полицията да го направи", каза Стоев.„Виждали сме много по-крайни форми на протест в България и в други държави. За мен блокадите дори изглеждат симпатично.

Това не е ограничаване на правото на движение. Това е ограничаване на по-комфортно преминаване през центъра с автомобил. Не мисля, че барикадите ще бъдат вдигнати. Може обаче да има ескалация между двете страни", е мнението на Славев.

На въпрос кой ще излезе печеливш след протестите - недоволните от управлението, партиите във властта или някой друг - социолозите са на различно мнение.„Ако има предсрочни избори, в момента ще има един печеливш и това е ДПС. Три са факторите - заради пандемията голяма част от традиционно гласуващите за партията са в България, другият е, че на практика ДОСТ електорално не съществува и третият - заради изостреното напрежение ще се получи висока мобилизация в смесените райони", обясни Стоев.
„Много е трудно да кажем кои са печелившите. Социологическите проучвания показват, че над 40% от хората не могат да се ориентират в тази ситуация. Големият губещ е управляващата коалиция", добави Теодор Славев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

С възгласите да извоюваме свободата си партизаните, дядовците на днешните вдъхновители на протестите докараха руския ботуш за следващите 45 години.

09.08.2020 17:28:35

Всички към София!

ТРЪГВАЙТЕ ЗА Столицата! ОРЛОВ МОСТ ще се помни, а гражданите сега пишем историята 09.08.2020 admin Мрежата, Начална горе 0 ТРЪГВАЙТЕ! БОЕЦ призоваваме бойците и непримиримите от цялата страна да тръгнат веднага към блокадите в София! Десетки бусове с полиция и жандармерия от Монтана, Враца, Плевен, Търново, Добрич и други области са командировани и се движат към столицата. Мафията мобилизира силите си, за да смаже протестите и блокадите. Така Борисов, Пеевски, Доган, Гешев и бандата им се надяават за спасят своят престъпен режим на мафиотска диктатура! СТЯГАЙТЕ СЕ И ТРЪГВАЙТЕ! За да устоим трябва да сме достатъчно. Утре е работен ден и наглите се надават на блокадите да има малко хора и да извършат пореден погром върху палатковите лагери на протестиращите! Тръгвайте с влакове, коли и автобуси. НЕ носете оръжия, или остри предмети, за да не давате повод на полицията да ви задържи. Възможни са проверки и обиски на багажа преди да стигнете до Орлов мост! Без алкохол и провокации на Моста! Това не е купон, като стигнем до оставките, тогава ще празнуваме! Сега трябва да останем фокусирани върху целта и да удържим блокадата, само така ще победим мафията, с вяра, последователност, твърдост и решителност! На място се свържете с хората от БОЕЦ, ДБ, Зелен Младост и Граждански Мегдан. Носете си вода, чадъри, храна и дъждобрани. Носете си задължително личните карти и лекарства, ако ползвате такива. При акция на полицията изградете жив щит- верига и се хванете един за друг, като не отсттъпвайте и не се разделяйте. Жените да снимат постоянно случващото се и да блокират бусовете и колите на полицията, ако някой бъде отведен за арест. Не удряйте униформени, но реагирайте и защитете всеки, който стане обект на атака, или агресия от страна на полицаи. Хващайте хората и не ги пускайте, като се дръжте и един за друг. ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ДОСТАТЪЧНО, ЗА ДА УСТОИМ! Обяснете на децата и семйствата си защо трябва да сте там и елате! Те ще ви разберат и подкрепят. Ще знаят, че вашите усилия са за тяхно добро. Ще знаят и видят, че имат родители, брята и сестри, които не ги е страх. Ще знаят, че за свободата се борите, а тази битка е най-чистата от всичките! ТРЪГВАЙТЕ ЗА СТОЛИЦАТА! НА БЛОКАДИТЕ ЩЕ ПОБЕДИМ МАФИЯТА И ЩЕ ИЗВОЮВАМЕ СВОБОДАТА СИ! Елате от цялата страна и заедно със столичани да спечлим тази обща битка на всички български граждани срещу злото, което ни ограбва и убива! ОРЛОВ МОСТ ще се помни, а гражданите сега пишем историята. БОЕЦ сме там! Споделяйте и подкрепете! #БОЕЦсрещуМАФИЯТА

09.08.2020 14:58:52

Анонимен

Барикадите няма да променят политическата обстановка в България. Пуч няма да се състои.Президентът ще бъде разследван след този си мандат. Никой не е забравил,че съветниците му са обвинени в шпионаж.Никой шум и глъчка не са променяли нищо съществено.

09.08.2020 14:02:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.