• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

При свободни легла: Отказаха прием в болница на мъж с пневмония и коронавирус

При свободни легла: Отказаха прием в болница на мъж с пневмония и коронавирус

/КРОСС/ 64-годишен мъж от Димитровград с пневмония и COVID-19 се лекува в дома си, при наличието на свободни места за болни с коронавируса. Близките му твърдят, че му е бил отказан прием в болница.

Мъжът е диагностициран с пневмония в понеделник. Вчера тестът му за коронавирус излиза положителен. Спазвайки процедурата личният лекар подава сигнал на 112. Въпреки това, пациентът не е откаран в болница.

"Два пъти беше подаден сигнал на 112, от където се разбра, че има отказ от спешна помощ да бъде откарано лицето за лечение с аргументи, които ние научаваме, че няма свободни легла", каза Петър Петров, близък на болния.

Места за болни има както в Хасковската болница, където от вчера са разкрити допълнителни 13 легла, така и в Димитровградската болница.

"Особено когато са жители на Димитровградска община, ние веднага ги приемаме. В болницата се лекува COVID-19, само когато в хасковската допълнително разкритите легла са заети", каза д-р Матей Матеев, управител на МБАЛ "Св. Екатерина" - Димитровград.

Здравните власти в Хасково започнаха проверка по случая, за да се изясни кой е оставил болния в дома му, вместо да бъде настанен в здравно заведение.

"Ние ще направим проверка и дано установим къде се губи връзката. Съветвам колегите да поддържат връзка с Инфекциозно", каза д-р Соня Димитрова, директор на РЗИ-Хасково.

Междувременно за последното денонощие в Хасковска област има 18 нови случаи на заразени с коронавирус.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

На този въпрос да отговори министърът на здравеопазването ,чието задължение е да организира лечението на болните ,а не да блокира здравите .

21.10.2020 17:00:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.