• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Добрият пример: Управител на болница в Пловдив се включи в дежурствата на COVID отделение

Добрият пример: Управител на болница в Пловдив се включи в дежурствата на COVID отделение

/КРОСС/ Увеличаването на болните в COVID отделенията в страната налага спешно да се осигури медицински персонал, който да се грижи за пациентите в болниците. Затова в цялата страна от лечебните заведения призоваха доброволци да се включат в работата, за да се покрият нуждите и обслужването на болните. Пример за липсата на лекари и сестри е пловдивска болница, в която се наложи управител на лечебното заведение да влезе в отделение за Ковид болни, защото няма персонал

Управителят на общинската болница „Свети Мина" вече се включва доброволно в дежурствата в COVID отделението на лечебното заведение. Миналата седмица той е пуснал обява за търсене на медицински специалисти дори в социалните мрежи, но засега желаещи да работят в отделението няма.

"Шест сестри и трима лекари биха обезпечили, дори четирима биха обезпечили на сто процента работата така, че да не се налага да надработват извънредно колегите, които са в момента", заяви проф. Петър Петров - управител на болница „Свети Мина" - Пловдив.

Лекарите и сестрите не достигат не само в КОВИД зоната с 30 легла в болница "Свети Мина". Дежурствата в другите отделения също не могат да се покрият. Затова по разпореждане на областния кризисен щаб лечението на всеки пациент се прецизира, за да има свободни легла в отделенията за болни от коронавирус.

"Апелирам към всички колеги, които имат възможност и не само колеги сестри, дори санитари, макар че на тази позиция сме обезпечени, да подадат една ръка", каза проф. Петър Петров.

Лекарите и сестрите в болница "Свети Мина" няма да могат да излязат пред лечебното заведение и да призоват да се пазим, както техните колеги от София, защото са толкова малко като персонал, че вътре няма да остане кой да се грижи пациентите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.