• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Русия: Строги ограничения поне до 11 май, готови са нови 6 инфекциозни болници

Русия: Строги ограничения поне до 11 май, готови са нови 6 инфекциозни болници

/КРОСС/ Броят на заразените с Covid-19 в Русия надхвърли 106 000 души. През изминалото денонощие бяха регистрирани рекордните от началото на пандемията 7099 нови случая на заболяването.

На 30 април изтече въведеният в Русия едномесечен режим на самоизолация.

Във вторник президентът Владимир Путин обяви, че строгите ограничения ще останат в сила и по време на предстоящите майски празници, т.е. до 11 май.

В коментар на последните данни за заболеваемостта в страната говорителят на Кремъл Дмитрий Песков предупреди:

„Засега динамиката се колебае, виждаме прираст и все още е рано да се успокояване, да се отпускаме и да излизаме на улицата".

На днешното заседание на правителството премиерът Михаил Мишустин обяви допълнително финансиране с 15 млрд. рубли или над 180 милиона евро на предприятията, които произвеждат медицинско оборудване и защитни облекла:

„Ще отделим 15 милиарда рубли на Руския фонд за технологично развитие. Тези средства ще отидат за кредити на предприятията, които произвеждат и доставят стоки, необходими за борбата с разпространението на коронавируса".

Междувременно от руското министерство на отбраната съобщиха, че са завършили още шест от шестнайсетте инфекциозни болници, които строят в различни райони на страната.

Първите две - в Нижни Новгород и в Одинцово край Москва, вече бяха открити. Останалите осем трябва да са готови до 15 май.

След като страната се справи с коронавирусната инфекция, новопостроените медицински центрове ще продължат да работят като многопрофилни болници.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Ало, руснаците?

Какво става с руснаците? Толкова ли ги облъчи дивия капитализъм, възцарил се на територията на Русия, че по никакъв начин не отбелязаха 150-годишнината от създателя на СССР Владимир Илич Ленин, днес са се покрили и на първи май, а празника на победата над фашизма ще го отбележат само с въздушен преглед. Ясно е, че за 9-ти май е виновен коронавирусът, но не се ли прекалява със страха на народа, т.е. същото, което прави хунтата в България...

01.05.2020 19:00:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.