• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Откриване на ловен сезон 2023-2024: Борбата с бракониерството става приоритет

Откриване на ловен сезон 2023-2024: Борбата с бракониерството става приоритет

/КРОСС/ Първата пушка, която откри новия ловен сезон, гръмна в ЛРД-Челопечене, част от ЛРС-София-Изток. Редом до местните ловци в излета се включиха министърът на земеделието Кирил Вътев, неговите заместници Мирослав Маринов и Георги Тошев, директорът на Изпълнителната агенция по горите Стоян Тошев, председателят на Съюза на ловците и риболовците в България Васил Василев и главният секретар на организацията Даниел Тошков.

Министърът бе категоричен, че държавата е готова да се справи с бракониерството и отправи послание към нарушителите "При сигнал за бракониерство ще бъдем безкомпромисни. Мястото на тези хора е в затвора."

Председателят на ЛРД-Челопечене Борислав Христов констатира един от симптомите на липсата на справедливи наказания у нас: „Законите са добри, но е много трудно доказването на самия бракониер - хващането на тази постъпка", каза Борислав Христов, председател на „Ловна дружинка Челопечене".

Освен проблемите с бракониерството и нуждата от законодателни промени, които да утежнят наказанията за посегателство срещу диви животни, Васил Василев запозна министъра и с други наболели проблеми на ловната общност у нас: оранта веднага след жътва, което води до унищожаването на местообитанията, и пръскането със забранени препарати за растениезащита, оказващо необратими щети на природата и нейните обитатели.

Видео от срещата между двамата очаквайте в понеделник на SLRB.BG и фейсбук страницата Съюза на ловците и риболовците в България.

Ловният излет премина при изключително добра организация. Ръководител на лова бе Борислав Христов, който проведе инструктаж на всички участници, като обърна внимание на мерките за безопасност и правилата за боравене с оръжия.

Както ловният закон повелява, на полето по време на излета той беше ръководител на всички - от редови ловци, през председатели, до директори и министри.

Пъдпъдъците на полето бяха малко, гургулиците липсваха, а гривяците прелитаха на далечно разстояние. Въпреки това, добрият мерник на местните ловци донесе слука за старта на сезона и отсрами гостите.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.