• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Борисов: Техническо правителство или нови избори

Борисов: Техническо правителство или нови избори

/КРОСС/ Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова са сформиране на техническо правителство с точно разписани точки за работа. 

По време на Есенната регионална академия на Жени - ГЕРБ в Стара Загора, той изрази съмнения, че „Продължаваме промяната" и "Демократична България" могат да реализират кабинет на малцинството. 

„Огромна инфлация, огромно обедняване, изцяло неохранявана Шенгенска граница, купуване от изборите до енергетиката. Това е резултатът от две години управление на „Продължаваме промяната"", заяви той и призова:

„Да положим усилия и да подпишем документ за едни шест месеца, ако не искаме подобни правителства. Ако не искаме да го направим, да кажем на Радев, че отиваме на избори. Не е сериозно намерението на ПП със 72 депутати да правят правителство. Ако са решили да правят кабинет на малцинството, тогава са се разбрали или с ДПС, или с „Възраждане", но със сигурност не с ГЕРБ и БСП, защото ние показваме техните недъзи", подчерта Бойко Борисов.

"Няма значение с кой от мандатите! Има значение да се подпише един документ, така да го наречем, 20-30-40 точки какво, ако се отвори бюджетът, ще бъде гласувано, какво това правителство в кратък срок - 6 месеца или максимум до местните избори ... Тогава няма значение кой е в тази коалиция кой е в това техническо правителството, защото е за кратък период и то е само, за да свърши едни задания. Така няма да се оцапаме с коалиции, които не искаме".

 

Той заяви, че по време на неговото управление българската граница с Турция е била най-добре охраняваната и не е имало мигрантски натиск. Това е признато от всички европейски лидери, включително лидерите на ЕК - Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел.

„Оставих им граница за пример. Навсякъде даваха за пример Бойко Борисов. Най-добре охраняваната шенгенска граница, признаваха я в цяла Европа. Сега врим от бежанци. Кой допусна това?", попита Борисов и добави, че за 15 дни ще поправи проблема.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.