• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

ЕП ще обсъжда беззаконията у нас

ЕП ще обсъжда беззаконията у нас
Скандалният аудиозапис на Бойко Борисов е автентичен и без монтаж, доказа експертиза на лаборатория в САЩ

/КРОСС/ Европарламентът ще обсъжда краха на върховенството на закона в България. Това обяви евродепутатът от ПЕС Елена Йончева, член на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, където проблемът ще бъде разискван през септември.

Йончева разкри, че властта крие независимия анализ от експертизата на престижна американска лаборатория, с която работят Департаментът на САЩ, ФБР и съдилищата им, доказващ категорично автентичността на скандалния запис с Бойко Борисов и липсата на монтаж. 

"Смятам, че ще има последствия за Борисов не само за аудиозаписа. Информацията, която предоставяме в ЕП за случващото се в България, даде резултат. Действията на Борисов се възприемат изключително сериозно в ЕС", каза Йончева. 

Преди два дни Йончева разкри, че анализ на независимата американска лаборатория Beryl Audio Forensics Laboratory (BAFL), с която работят Министерството на правосъдието на САЩ, ФБР и съдилищата, е доказал автентичността на скандалния аудиозапис от юни с гласа на подпийналия Бойко Борисов.

В изтеклия запис от телефонен разговор на премиера с анонимно лице той с просташки и нецензурен език се хвали как прокуратурата по негово нареждане преследва враговете му, подиграва се на европейски лидери и дава вулгарни квалификации за парламентарната шефка Цвета Караянчева.

"Успяхме да пробием за това изслушване още преди протестите в България.

Смятам, че ще има последствия за г-н Борисов. Не само за този аудиозапис. Всичко, което предоставяме като информация в ЕП за случващото се в България, вече даде резултат ", заяви евродупутатката. Йончева уточни, че в анализа си от 34 страници на записа експертите са заключили, че гласът е на Борисов и няма следи от монтаж. "От този запис става ясно, че няма разделение на властите, че той си поръчва кой бизнесмен как да бъде ударен, с какви инструменти. И както виждаме, това се случва. Шокиращото в него е моментната картина на състоянието на България, събрана в 6 минути, и по какъв начин се управлява.

Действията на Борисов се възприемат изключително сериозно в Европа. Задачата ми е да дам максимално гласност в ЕП и европейските медии, защото е важно лидерите на ЕС, когато застанат до него, да се чувстват политически компорметирани до този човек.

Те знаят какво представлява българският премиер, но ние трябва да направим информацията публична, с безспорни доказателства, така че тази подкрепа от десницата в ЕП за Борисов вече да не е факт", заяви Йончева. Тя нарече "цинизъм" похвалите на шефа на ЕНП Манфред Вебер към Борисов "за успехите му в борбата с корупцията". 

Депутатът от ГЕРБ Валентин Радев се възмути от Йончева, че е огласила данните от експертизата за записа. "Това не трябваше да се изнася по такъв начин. Има си български институции, прокуратура и съд, които още не се са произнесли, и затова не трябва да се шуми в чужбина", оплака се бившият МВР шеф. В отговор Йончева заяви, че напълно го подкрепя "в частта, че българските институции би трябвало да свършат тази работа", но нищо не е последвало от сигналите за "Ало, Ваньо", "Ало, Банов" и "Барселонагейт".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

28.07.2020 09:30:45

Архитект Минеков

Ако сега ги оставим, след това и внуците ви ще бъдат жертва на същите 873 предложения до днес какво трябва да направим след това… Първо мутрите, после изборите и след това „след това“. Оставим ли ги да правят „избори“, „след това“ няма никакво значение. Ако сега ги оставим, след това и внуците ви ще бъдат жертва на същите. Сега или никога. Утре пак. На същото място. вм

27.07.2020 15:40:37

До Анонимен

Е, дай да си мълчим и да се надяваме „ независимата ” българска прокуратура да си свърши работата...

27.07.2020 13:05:58

Анонимен

Пак вдига безрезултатен шум,мисли че прави услуга на БСП,а не прави услуга на никого.

27.07.2020 11:43:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.