• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Борисов отвръща на Радев: Какво общо имам аз с ДПС и Пеевски?

Борисов отвръща на Радев: Какво общо имам аз с ДПС и Пеевски?

/КРОСС/ Много нечистоплътно е да искаш медицинските лица да дадат прогноза за 28 март. То за времето не може да се даде прогноза... Няма медицински специалист в света, който да излезе и да каже - на 28 март пандемията ще е подминала или ще е в пик, такъв в света няма. Това заяви премиерът Бойко Борисов в коментар на свиканите от президента Радев медицински специалисти от Националния щаб по повод консултации за датата на изборите.

Изцяло правомощие на държавния глава е да определи дата на избори. Считам, че да ни вика за консултации, е само да си измие ръцете с нас за датата 28 март, допълни Борисов.

На 7 декември президентът определя 28 март за дата на изборите, на 19 декември я повтаря в "Годината на Дарик". На 7 декември имаме в болници 7000 души, днес имаме 4262. На 7 декември са в интензивни отделения 516, днес - 379 души. На 7 декември 68 са починали, 59 са днес. Така че, кой диктува на президента датата 28 март и кой сега му казва че към момента ГЕРБ е първа политическа сила, според социологическите агенции, попита риторично премиерът. Така че, ние се готвим за избори на 28 март, категоричен е Борисов.

За радост, имаме изключително компетентен щаб и мерките са най-меки и най-щадящи психиката на хората, и в същото време дават възможност на икономиката да работи, да се покрият огромните разходи от пандемията, подчерта Борисов.

Аз съм започнал да печеля изборите мажоритарно, аз съм си побеждавал сам и българският народ ми е дал своето доверие, каза още премиерът относно твърдението на президента Радев, че "Борисов е довереното лице на турския президент Ердоган".

Вчера на един хубав български празник - Богоявление, когато знамената се осветяват, изведнъж се заговори за ортаци. То и аз мога да му кажа, че е ортак с Черепа! Мога. Какво общо имам аз с Пеевски? ДПС е подкрепяла управлението в няколко момента. Това е покупката на Ф-16, евроатлантическите закони и решения, Истанбулската конвенция... Толкоз. Нито едно друго нещо. Години сигурно не съм го виждал, коментира Борисов отношенията си с депутата от ДПС Делян Пеевски.

ДПС си подкрепи Румен Радев за първия мандат, не Цецка Цачева - помните. Оставката ми я искат всеки ден и е на ръба кворума, благодаря на колегите от "Обединени патриоти", че държим кворума. Така че, какво общо имам с ДПС, запита Борисов. Според него, битката по места ще е ГЕРБ - ДПС.

Това, че президент на една държава ме уважава и ме нарича приятел - това е само добре. Същото правят и президентът на Сърбия, на Гърция. И затова ако има конфликт - от ЕС казват, опитайте с дипломация, допълни премиерът Борисов.

Той благодари на лекарите и Националния щаб за огромната им работа по време на пандемията.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И Пеевски и Черепа натрупаха богатството си много преди Борисов да стане премиер.Борисов няма как да бъде отговорен за прехода в България.Той е уважаван държавник в Европа и света,лидер на Баканите.Правилно е,че поддържа добри отношения с всички държави.Русофилски настроени елементи няма как да извадят България оттам,където е ,ЕС и НАТО.И не Борисов беше на власт,когато България стана член на двата съюза.Всичко това се оценява от българските граждани, показват социологическите проучвания.

08.01.2021 07:07:41

Анонимен

Междудържавните отношения до голяма степен са на реципрочна основа. В Турция има ли тв и радиоемисии на български език? Българският президент показван ли е по турската телевизия с обръщение към нашите сънародници, които иначе идват масово да гласуват в България? В България има турско говорещи, които са български граждани и няма турско малцинство. ДПС винаги е твърдяла, че е българска партия и на какво основание турския президент се изказва на нейния конгрес. Друго щеше да е ако бе поканен за слово и българският президент, но вероятно не е канен.

07.01.2021 20:20:07

Георги Дренчев

ВРЕМЕТО НА ПРИКАЗКИТЕ СВЪРШИ ОТДАВНА. ТОЗИ ПО ДЕМОКРАТИЧЕН НАЧИН НЯМА ДА МОЖЕ ДА БЪДЕ МАХНАТ И ТОВА Е ЯСНО ОЩЕ ОТ 2013 Г. ДОКАТО НЕ ВЛЕЗЕ РАЗГНЕВЕНА ТЪЛПА, ДА ГО ИЗКАРА С ШУТОВЕ ОТ МС И ДА ГО ЗАКАРА ДИРЕКТНО В СЛЕДСТВИЕТО, КЪДЕТО ДА ИЗГНИЕ

07.01.2021 18:24:52

Анонимен

Радев дали си дава сметка,че говори като президент,когато говори за президента на Турция и го дава за отрицателен пример.Той напълно е изглупял от амбиции нашият пилот.Дали си дава сметка,че ДПС е парламентарнопредставена партия,изпратена в Парламента с гласовете на български избиратели.За кой се смята Радев,да не живее на Марс.Трябва да върне заплатите,които е получил като президент на България,защото не е работил и ден за България.

07.01.2021 17:35:15

Диди

Толкова безсрамен и нагъл е Борисов.Отрепка някаква

07.01.2021 15:20:51

Анонимен

доставка на тоалетна хартия https://www.supermag.bg/za-doma/Hartii/toaletna-hartia

07.01.2021 12:52:04

Анонимен

Ще ми се да мога да запазя относително приличен тон, но с урод като Борисов е трудно. Вече десет години ни върти номера с неразбралия и обидения. Радев го мрази, но то в България на 80 % от населението го мрази, така че това не е учудващо. Какво общо има Боко с Пеевски ще го изяснява прокуратурата. Дата за избори се назначи ориентировъчно, свързано със сроковете. Тиквата ако успее да достави машините, да гарантира софтуера, да ваксинира всички в комисиите и да обезпечи човешки условия за да се извият километрични опашки през 1.5 метра-добре. Да ги правим изборите. ГЕРБ са си мошеници, но без Цвъки, каквото и да опитат ще е прозрачно и левашко. Ще има скандали, а в Европата Боко вече го имат за токсичен и никой сериозен политик няма да го защитава. Остава и всички прецакани от действията на герберите да отидат на избори и ще стане ясно що за народ сме. Да се надяваме, че като сме най-бедни и болни, вече ни е омръзнали и ще докажем, че не сме и най-тъпи и овчедушни. А и американците дават добър пример как се процедира при мръсни номера по време на избори.

07.01.2021 11:41:01

Анонимен

Тежко на България и на българския народ ако продължи да е на власт ББ при този назидателен и диктаторски тон. Така не е говорено и по времето на бай Тошо. На президентските избори Радев победи с директния мажоритарен вот на народа много по-убедително отколкото ББ на кметските и парламентарните. Така, че да не се хвали много в това отношение.

07.01.2021 11:28:44

Анонимен

радев обърна държавните разговори в махленска клюкарница.Бойко,не се занимавай с този аутсайдер.Той е една гастролираща актриса за един сезон,на тебе ти побеля косата в политиката.Не ти е на нивото.

07.01.2021 10:55:27

Анонимен

По какво правило бе отделено време на премиера за политическо изказване против президента по времето на брифинга за пандемията, когато хората гледат, за да чуят информация за пандемията и за мерките против нея. За отношенията му с Пеевски е публична тайна по какъв начин е. Защо избяга от въпросите на журналистите?

07.01.2021 10:45:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.