• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Ден 35 на протеста: Борисов замазва очите на хората, няма да отстъпим

Ден 35 на протеста: Борисов замазва очите на хората, няма да отстъпим

/КРОСС/ 35-ят ден на протеста отново събра огромно множество граждани, недоволни от управлението на премиера Борисов в триъгълника на властта. Остават блокадите на три възлови кръстовища в центъра на София – на пл. Независимост, при Софийския университет и на Орлов мост.

Протестиращите проведоха и традиционното си шествие до Орлов мост, където част от тях поиграха волейбол.

Въпреки мерките, които съобщи, че е взел днес премиерът Борисов, протестиращите са категорични, че това е замазване на очите на хората и те няма да отстъпят от своите искания.

Късно снощи „Отровното трио“ застана начело на възстановяването на палатковия лагер на кръстовището пред университета, освободено преди два дни. От тази сутрин Орлов мост и Ректората се превърнаха в свободна пешеходна зона за четене и спорт.

Исканията на протестиращите остават непроменени и постоянни повече от месец – оставка на правителството, оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев, провеждане на честни избори и дистанционно и електронно гласуване.

Един от организаторите на протестите в Париж, каза да ви предам, че българите в чужбина сме с вас от самото начало, заяви на трибуната на протеста Радостина, студентка във Франция.

Може би преди две недели бяхме 24 града по света, които протестирахме заедно с вас – Берлин, Прага, Виена, Мюнхен, Лондон, Париж и много други, добави Радостина, студентка във Франция.

Отекнаха и възгласите „Оставка”, „Мутри вън” и „Сърце, душа, за България”!!!

Представител на пчеларите каза, че хиляди пчелни семейства са измрели заради некадърната регулация на МЗХГ.

„Изринали сме с чували пчели, за каква екология ни говорят. Изсякоха ни горите, отровиха ни реките, избиха ни пчелите”, подчерта жената.

Вчера се проведе и протест пред германското посолство. Протестиращите стояха една минута мълчаливо с вързани очи, след това заявиха, че искат да знаят как се съвместяват претенциите за върховенството на закона, които съпътстват всяка европейска директива към България, с широко затворените очи на европейския политически елит за техните „партньори“ от ГЕРБ. Протестиращите са несъгласни Европа неформално да спонсорира мафиотските структури у нас, които без нейните финансови ресурси не биха могли така здраво да се окопаят във властта, както от началото на членството ни в Европейския съюз.

 

*Снимка: БГНЕС

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не се безпокойте за очите на ЕС.Всички посолства имат отлична информация кой кой е в една страна и не е случайно,че подкрепят кабинета в България.

13.08.2020 09:43:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.