• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Борисов: Ще предложа кандидат за министър-председател с европейска и натовска ориентация

Борисов: Ще предложа кандидат за  министър-председател с европейска и натовска ориентация

/КРОСС/ Винаги съм считал, че обединението прави силата, не е редно като президента Радев да разделям нацията и затова аз няма да съм кандидатът за премиер, а ще предложа друг министър-председател с много ясна европейска и натовска ориентация. Това обяви премиерът Бойко Борисов във Велико Търново. Борисов изтъкна, че в новия кабинет, който ще бъде предложен от поставената на първо място от избирателите политическа сила, ще има както приемственост, така и обновление. Министър-председателят беше категоричен, че е изключително важно да се подходи с отговорност към съставянето на ново правителство, особено с оглед на продължаващата пандемия и тежките социално-икономически последици от нея.

Премиерът Борисов обърна внимание, че като политик, който вече десетилетие активно участва в европейската политика, може да даде примери как в другите европейски държави никой не плаши със служебни правителства, носещи репресии и страх. Според Борисов въпросът дали някой го е страх от служебен кабинет показва, че има съмнения дали той ще бъде демократичен. „Защо една политическа партия трябва да се страхува и кой иска да ни страхува, защо да ни страхува, народът се поизнесе за всичките им лъжи и манипулации", добави премиерът Борисов.

Министър-председателят посочи, че политическите партии трябва да проявят мъдрост и отговорност и тези, които могат да съставят правителство, не трябва да дезертират. „Нека да минат емоциите, да си излеят омразата, но след това да погледнат отговорно, а не да се поддават на низки страсти", призова Борисов. Премиерът обърна внимание, че има дефицит на кадри и на хора с визия и по тази причина е важно да се подходи отговорно към управлението на държавата.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че настоящото правителство е изпълнило управленската си програма и напомни за постигнатото в сферата на доходите, инфраструктурата и големия успех на България с приемането й в чакалнята на Еврозоната и в Банковия съюз. „Ние можем да покажем какво сме направили", отбеляза министър-председателят по време на посещението си във Велико Търново. Днес правителство отпусна 2 млн. лева за основен ремонт и реконструкция на Старата митрополия във Велико Търново. Митрополията е с голяма историческа стойност за града. Великотърновски митрополит Григорий, че подкрепата на правителството е изключително навременна и необходима за реставрацията на митрополията.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Много ясно. Това обещание не се отнася към българският народ, а към господарите отвън. "Опитен политик", за какъвто се смята, на който ориентацията към националните интереси не е приоритет, а към външните. Много специфични разбирания за единство на нацията, което трябва да е само около една партия и ясно коя. Всяко друго разбиране се счита като разединение.

14.04.2021 18:44:17

Иван Бакалов

Борисов е в положение на човек, целият оцапан в лайна, простак, когото не искат на масата, но той сяда и се разпорежда, пляска с ръце да дойде келнерът. Аз съм домакина, вика, сега ще ви поръчам ядене и пиене. И като му казват ясно, че не е домакинът, и не го искат на масата, вика – сега ще ви предложа друг домакин, но аз съм най-добрият. И аз ще определя кой да седне на масата. Ще гледаме сеир.

14.04.2021 16:32:00

Анонимен

предложението за правителство на ГЕРБ ще е мимикрия, защото, ако имаше възможност то да получи подкрепа, Бойко Борисов сам щеше да бъде предложението за премиер.

14.04.2021 16:13:06

Анонимен

Е, точно тая сбъркана ориентация погуби България.

14.04.2021 15:42:43

Анонимен

Дебелият да не би да твърди, че в България няма достатъчно умни и образовани хора или поне по-умни и образовани от тях? Това ли му е мнението за българския народ, за който до вчера твърдеше, че е мъдър и трудолюбив?

14.04.2021 14:11:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.