• 19 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.7957
  •  GBP / BGN 2.2869
  •  CHF / BGN 2.0310
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Отзвук в чуждите медии: В България няма нито един осъден висш функционер

Отзвук в чуждите медии: В България няма нито един осъден висш функционер

/КРОСС/ Хилядите бяха протестиращите в понеделник за пети ден срещу правителството на премиера Бойко Борисов, писа в анализ на агенция Ройтерс, цитирана от БГНЕС. Според нея те показват недоволството на гражданите от корупцията на високо равнище и олигарсите, които според тях се възползват от нея.

„Подобни протести в поне 10 други града на страната изразяват възмущение от неспособността на прокурорите да се справят с истинската корупция на високо равнище, подкопаваща върховенството на закона в най-бедната страна на Европейския съюз", твърди публикацията и продължава: „Балканската нация, класирана като най-корумпираната държава в ЕС от страна на надзорния орган „Transparency International", все още не е осъдила нито един висш служител за корупция".

Агенцията цитира мнение на един от протестиращите, 42-годишния Лъчезар Лазаров. „Тук съм, за да протестирам срещу корупцията, обхванала тази страна, срещу олигарсите, които се вмъкнаха във всяка сфера на публичната администрация".

Ройтерс припомня, че Борисов е на поста премиер почти без прекъсване от 2009 г., като е „обещал да премахне корупцията на високо равнище", но и подчертава изводите на критиците, които твърдят, че обществените институции са отслабнали и силата на магнатите е увеличила влиянието си.

Извършеното нахлуване в офисите на президента Румен Радев, критик на Борисов, като част от разследването срещу двама негови помощници, са оценени от публикацията като ход на атака срещу президента, който „често критикува десноцентристкото правителство на Борисов на същите основания като протестиращите и призовава за оставката му".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Наесен по-страшно

Тия дни обаче протестират млади хора върнали се от странство заради вируса. Наесен за Бокуи Шайката ще е още по-страшно.

14.07.2020 21:43:01

Анонимен

Стоянчо,верваме боклук смотан,че не сте платени,че ви идва отвътре ,спонтанно ,така да се каже ,да протестирате ,срещу,а бе няма значение ,срещу какво !

14.07.2020 15:50:05

Стоян Тончев

Приятели, днес по улиците трябва да сме още повече, за да види прокуратурата, че не сме платени! 14.07.2020 Изчестох съобщението на прокуратурата с публикувани СРС-та с Васил Божков. Оставям настрана несъстоятелността на изнесената информация от държавното обвинение. НО! Като български гражданин, с активна, последователна и непреклонна през годините позиция за управляващата държавата мафия, съм изключително омерзен от изказванията на Божков, с които си приписва заслуги за организирането на протестите. Не, Божков! Нищо не си организирал ти! Аз не съм платен протестиращ! Аз не съм тълпа! Аз не се командвам от „мрежата“, както ти наричах Фейсбук и Туитър! Не си приписвай непринадлежащи ти заслуги! Не обиждай българските граждани, които са на улицата, защото искат демокрация, върховенство на закона и по-добър живот в Родината! Навън, в цяла България, сме 200 000 хиляди, които искаме оставките на Иван Гешев и Бойко Борисов. Само в София протестират 50 хиляди души и всяка вечер броят им нараства. Нима ти си ги изпратил там?! Нима са платени?! Изложи се много! МНОГО! Приятели, днес по улиците трябва да сме още повече, за да види прокуратурата, че не сме платени! P. S. Васил Божков може да е платил и на САЩ, за да излязат с позиция, в която подкрепят протестиращите граждани и техните искания? А, Гешев?

14.07.2020 14:31:54

Хо Ши Мен

Докато е на власт, до тогава..нищо няма да се промени..

14.07.2020 11:05:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.