• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Борисов: Вкараха ни в тежка политическа криза, Радев потърква ръце

Борисов: Вкараха ни в тежка политическа криза, Радев потърква ръце

/КРОСС/ Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че е възложил на Томислав Дончев да започне консултациите със службите на ЕК за окончателното изпращане на Плана за възстановяване и устойчивост. Борисов коментира, че заради липсата на заседания в НС страната е изправена пред политическа криза, от което по думите му ще се възползва президентът Радев.

Борисов връчи Плана за възстановяване на Дончев.

"Тази сутрин имахме почти един час разговори с ЕК, последният вариант е изпратен на 20 април. Започва предварителна проверка, която ще удостовери дали Планът съответства на 11 критерии. Когато тя приключи, Планът предстои да бъде одобрен от ЕК и от съвета", обясни Дончев.

Удължава се срокът на извънредната епидемична обстановка у нас до края на месец май. За това Борисов предупреди още вчера.

Костадин Ангелов заяви, че България излиза успешно от третата вълна на COVID-19. Това е огромен успех, имаме тенденция за намаляване на хоспитализираните, починалите и новозаразените. Ваксинационният процес върви с изключително добри темпове, ситуацията е изключително добре контролирана на национално ниво. Още днес ще пуснем заповедта, с която ще осигурим трите начина за влизане в държавата, за да улесним туроператорите.

Кирил Ананиев заяви, че са одобрени допълнителни средства, 83 млн. лева за допълнително възнаграждение от 1000 лв. на медицинския персонал. 23 млн. са за персонала в структурите на МЗ на първа линия. Останалите 60 млн. са за останалите медици на първа линия. Ананиев определи като неистина казаното от президента Радев, който обвини правителството в оставка, че не е направило актуализация на бюджета. Всички разходи са финансови осигурени, разходите с COVID-19 за бизнеса и семействата са осигурени за май и юни. През следващата седмица с министър Сачева ще внесем проект на постановление, с което ще бъдат одобрени 240 млн. лева за подкрепа на семействата и бизнеса.

На фона на цялата безотговорност, при 165 души антигерб, антипатриоти, нямат кворум. Напомням им, че кворумът е задължение на управляващите, които с единодушие си избраха председатели на комисии, коментира Бойко Борисов.

"Вкараха ни в тежка политическа криза, затова Радев потърква ръце, защото служебното правителство ще остане докато той каже", допълни Борисов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Много нервно го дават, което означава, че Има такъв народ е на правилния път за отстраняването на ГЕРБ. Било диктатура в политиката, ами то досега беше диктатура с мнозинството им в Парламента. Изведнъж се оказаха много загрижени за държавата, която оглавява всички последни места при тяхното управление не само в ЕС, но и в Европа.

28.04.2021 12:44:10

Анонимен

Кеф. Дебел и най-тежката криза е нищо по сравнение с твоето управление. Не напразно хората се молят: ...Господ да пази от прости хора ... Не виждам какви ползи може да извлече Радев, но ако го направи, още по-добре.

28.04.2021 12:08:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.