• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Борисов: В Пирогов ще бъдат разкрити 400 легла за тежки и средно тежки случаи

Борисов: В Пирогов ще бъдат разкрити 400 легла за тежки и средно тежки случаи

/КРОСС/ До края на седмицата в Пирогов ще бъдат разкрити 400 легла за тежки и средно тежки случаи на коронавирус. В болницата има много добра организация и пациентите с COVID-19 не се засичат с останалите. Това заяви премиерът Бойко Борисов в профила си във фейсбук.

В Пирогов вече работи и 48-каналният ядрено-магнитен резонанс, с който могат да се извършват всякакви видове изследвания.Той е на стойност 2,5 милиона лева и бе закупен със средства, отпуснати от правителството. Скоро тук ще има още един такъв модерен апарат, произведен специално за Пирогов. Много от отделенията в болницата са реновирани, а сградата се санира. За лекарите и пациентите са осигурени най-добрите техника и условия, добави Борисов.

Половин година по-рано от предвиденото е готов първият 17-километров участък от АМ „Европа", каза Борисов. Той посети днес готовия участък. Инвестицията е за 117,3 млн. лв. и е от републиканския бюджет. Шофьорите от няколко дни се движат по магистралата, по която са изградени са два пътни възела, 5 подлеза, 5 надлеза, мост над р. Сливнишка, както и 7 площадки за отдих и принудително спиране. Пътуването вече става по-бързо, комфортно и по-безопасно. Въпреки пандемията и затрудненията, въпреки безпрецедентната ситуация в цял свят, продължаваме да изграждаме магистрали, пътища, газопроводи, пречиствателни станции. И няма да се спрем, защото, българите заслужават да имаме модерна инфраструктура, каза още Борисов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бате,най-важното е,че удържа властта.Има кой да носи отговорност и я носи.Всичко друго е въпрос на ресурс,а в България той не е висок.Хората ще направим това,което се иска от нас и заедно,оцелели, ще излезем от този капан. А накрая, бате, нали си знаеш, пак ти ще си виновен.

13.11.2020 07:42:31

Даскала

Борисов , Вие непрекъснато демонстрирате как работите неуморно , с хъс , с постоянни самохвалебствия , но нещо не ви се получава с резултатите !Дори резултатите Ви са отрицателни!

12.11.2020 19:35:48

До Албена белянова

Каквото сам си направиш, никой не може да ти помогне. С това си изявление Борисов доказа пред цяла България, че е ФАШИСТ. Смърт на фашизма, свобода на народа!!!

12.11.2020 17:56:26

Албена Белянова

“Arbeit macht frei“- това е надписът на входа на Аушвиц. „Работата носи свобода“, каза днес министър-председателят Бойко Борисов, демонстрирайки асфалт. Има недопустими фрази. И няма извинение за тях. Когато става дума за тях… не съществува грешка на езика, хумор, невежество. Не съществува нищо. Работата носи свобода в Аушвиц. Очевидно и в България през 2020 г.

12.11.2020 17:55:07

Георги Дренчев

ВИЖТЕ СИ ПРОСТИТЕ, ЛЪСНАТИ МУЦУНИ В ОГЛЕДАЛОТО! ПОВРЪЩА МИ СЕ, ЧЕ ДЕЛЯ ЕДНА ТЕРИТОРИЯ И ВЪЗДУХ С ВАС, БЕ! Ами от чие прекрасно управление избягаха тези доктори и сестри, да не говорим за останалите специалисти, чиято нужда просто не се усеща така в момент на пандемия. Погледнете си само некадърните корупционни проекти и пак се запитайте – Защо, аджеба, нямаме достатъчно лекари и сестри? Вижте си простите лъснати муцуни в огледалото и се запитайте: „от какво всъшност разбирате?“, долни, корумпирани тъпаци със самочуствие на потомствена аристокрация, селяндури, засиращи всичко, което ви падне, арогантна сган, безгръбначна…. Повръща ми се, че деля една територия и въздух с вас, бе!

12.11.2020 17:39:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.