• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Туск: Трябват повече усилия от Борисов в борбата с корупцията в България

Туск: Трябват повече усилия от Борисов в борбата с корупцията в България

/КРОСС/ Има нужда от повече действия и усилия от ГЕРБ и Бойко Борисов, за да ни убедят,че са наистина решителни в борбата срещу корупцията". Това заяви председателят на Европейската народна партия Доналд Туск в интервю за Радио "Свободна Европа". По думите на Туск премиерът Борисов почти му се е изповядал за скандалните снимки от жилището му. "Да, все още си спомням тази наша среща с Бойко Борисов. Той се опита да обясни подробно целия скандал и звучеше много откровено.

Историята му беше наистина, донякъде страшна, подходяща и за сценарий на криминален филм или интересен роман. Сега сериозно - да, той е в беда. Той допусна явни грешки, включително и в личния си живот. Той беше напълно откровен с мен", казва Туск.
"Ще запазя дискретност, защото разказът му звучеше като изповед. И Ви моля да ми позволите да бъда по-дискретен, защото ставаше дума за личния му живот, но все още вярвам, че той ще има възможност да докаже, че - ако не идеален - все още е демократ.", допълва председателят на Европейската народна партия по време на интервюто.

Ситуацията в България не е черно-бяла. Това е моето мнение. Разбира се, имаме достатъчно причини да сме притеснени, когато става дума за ефективността на съдебната система и антикорупционните механизми в България", смята председателят на ЕНП "Но в същото време ще бъде преувеличение да кажем, че ГЕРБ и Бойко Борисов са изградили авторитарен режим. Все още българската политическа система има своите механизми за контрол и баланс", казва Туск.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Когато изпитваш симпатия и уважение към някоя нация и искаш да живееш другаде,отиваш при хората,които харесваш. Няма как да се твърди,че много уважавам Русия,но живея в САЩ,защото съм по-щастлив да живея в САЩ,вместо в Русия.Малоумно е да се твърди такова нещо.

26.10.2020 15:10:13

Анонимен

Полудява ли светът в условията на пандемия? Интересно как е било при чумните епидемии - е, да, горили са "вещици". А уроците на нашата история са, че трябва да бъдем българофили, като уважаваме и ценим и всички други народи. На г-н Борисов пожелавам бързо оздравяване и бърза оставка и оттегляне в заслужена пенсия. Г-н Туск е недоразумение.

26.10.2020 12:11:27

Анонимен

Да си русофил, американофил, или друг фил, не значи да емигрираш, а да изпитваш симпатия и уважение към дадена нация. Нищо повече.

26.10.2020 11:32:46

Анонимен

Ако българите са русофили щяха да емигрират в Русия,а те емигрират само в страните от Алианса.В Русия българи няма. Русофили,русофили,ама синчето на Нинова е в САЩ,Крумчо завърши Сорбоната,а не Московския университет, списъкът от БСП е много дълъг.

26.10.2020 06:45:14

Анонимен

Дайнов, чадо комунистическо, българите са русофили, никога не го забравяй!!!

25.10.2020 21:45:04

До Генчо

„ Професоре ” , спри с русофобските си простотии, че стана за смях и на врабчетата! Ти си истерик, бе, човек!!! Толкова ли не останаха евроатлантически „ медии ” , където да сипеш лигаво-мазните си визии, че стигна до там да чегърташ клавиатурата си тук!?!...

25.10.2020 15:36:39

Анонимен

ДЯДОТО на ТУСК Йозеф ТУСК 1944 ГОД СЕ записва в 328 НАЦИТСКИ батальон на гренадините от германското малцинство в Гданск-Полша Сиреч Туск старши се бие за НАЦИТСКАТА АНТИЧОВЕШКА КАУЗА страната на ВЕРМАХТа нищо чудно защо неговия наследник полски-германец ПОДКРЕПЯ ФАШАГАТА Борисов

25.10.2020 15:30:53

Проф.Евгений Дайнов

Пане Туск, Вие сте лъжец и позор за европейската цивилизация 25.10.2020 Четете интервюто на Туск, хора. Според него, Бойко ни пази от руснаците, които – респективно – организират протести, за да го свалят. Но идват избори и народът ще се произнесе (против, предполага се, руснаците и техните протести): „Трябва да сме наясно, че политическият пейзаж в България е по-сложен и не е само конфликт между ГЕРБ и опозицията. Както знаете, Русия е много активна в България… през март ще стане напълно ясно каква е волята и какво и решението на българските избиратели“. Пане Туск, Вие сте лъжец и позор за европейската цивилизация, която тук отстояваме срещу вашия приятел Борисов, член на БКП, член на СИК и понастоящем човекът на Кремъл в България. Говорите неща, които знаете, че не са истина. Време е да си се прибирате обратно в Полша, за да дебнете за жени, които евентуално биха искали да направят аборт. И после да ги горите на кладата. А ЕНП да си събира подопечните мутри и да мести седалището си в Будапеща, като преди това назначи Орбан за шеф и Борисов за негов заместник по идеологическата част. Християндемократи? Нямат нито страх от Бога, нито срам от хората. Чисти атеисти от съветската школа.

25.10.2020 14:38:43

тулуп

За повече от десет години никакви резултати в борба с корупцията, напротив, чупим рекорди с корупция; ,тоя кавал Туск тъп ли е, или просто си е такъв?!?

25.10.2020 14:25:31

Анонимен

Сигнал, че почва да просветва в главите на европските лидери.

25.10.2020 14:08:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.