• 17 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Борисов: Трябва да ваксинирате по 30 хиляди на ден

Борисов: Трябва да ваксинирате по 30 хиляди на ден

/КРОСС/ "Близо 300 хиляди ваксини пристигнаха, трябва да ваксинирате по 30 хиляди на ден, на макс трябва да се мобилизира системата", заяви Бойко Борисов.

По думите му с това приключва целият този ваксинационен план.

"Затова дойдох тук, защото това ми струва много бели коси", допълни Борисов.

"Исках да чуя интервюта с Антоанета Стефанова по много теми как би действала. Ние се отнасяме отговорно до последната минута, докато не ни освободят. Всички знаят, че се отива на избори, а парламентът продължава да приема разни работи", коментира премиерът в оставка.

"Аз съм за разбирателство. Защото това е нахалство, да приемат закони, а да не съставят правителство, това е безотговорност", коментира Борисов.

"В началото на другата седмица, от 10 май, трябва да се направи анализ за бройката необходими ваксини по различните фази, "зелените коридори" могат да бъдат удължени", подчерта здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

По думите му тези ваксини, които днес пристигнаха, ще отпътуват по различните РЗИ в страната.

"Важно е да наситим всички лекари с достатъчно ваксини. Водят се информационни кампании срещу ваксината на "Астра Зенека", каза още проф. Костадин Ангелов и подчерта още веднъж нейната безопасност.

Според него максимум 15% от ваксинираните лица са ваксинирани с "Астра Зенека".

"Имам опасения, че ще останат количества в страната, болничната ни система ще се съвзема много дълго време след COVID-19, България не усети как мина третата вълна", каза още проф. Костадин Ангелов.

От Гранична полиция заявиха, че по време на почивните дни има увеличение на мигрантския натиск, повече от 320 човека са опитали да влязат в страната ни.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

бизнес пътувания https://travel.insight-events.bg/

05.05.2021 09:51:56

Долу борисов, затвор за мутрата!

Смърт на мутрите и мафията!!! Мутренската герберастка пасмина вместо да бъде навряна там, където и е мястото започна контрапротести под индиго. Ще ги оставим ли да си разиграват коня? След отбраната на къщата на Българоубиеца в Банкя, организирана от пародийния зам.външен министър на гробарите и шеф на техния комсомол Георг Георгиев партийният актив на шайката направи акция и пред подпорната стена на Алепу на 04 Май 2021. Паралелно се готвят и за протести срещу Изборния кодекс. Днес част от шайката начело с кмета на Бургас Димитър Николов и кмета на Стара Загора Живко Тодоров организираха демонстрация пред подпорната стена-хотел на плаж Алепу, заради новия собственик на скандалния строеж, който е брат на кандидат-депутата от „Изправи се! Мутри вън“ Здравко Василев. Никой от феновете на ГРОБ обаче не припомни, че проектант на скандалния строеж на плажа всъщност е съпругът на вицепремиера и външна министърка ППП /простата пазарджишка п…а/ Екатерина Захариева, която започна с него и Плевнелиев+ББ и приватизацията на посолските ни комплекси в европейски столици чрез Архитектурното бюро “А и А Архитекти” на арх. Ангел Захариев, който има дългогодишно партньорство със строителя “Главболгарстрой”, разкри разследване на сайта „Биволъ“.

04.05.2021 17:49:18

Анонимен

Наглеца, крадеца, лъжеца, подлеца Борисов.... Няма ли да млъкнеш бе молец жалък?

04.05.2021 17:08:43

Д-р Димитър Попкутуев

Народният израз „Вържи попа да е мирно селото“ е съвет да се справите с главния виновник за неприятностите. Днес това означава да „вържем“ Борисов, Михаил Константинов, МВР и Иван Гешев, за да е мирно селото по време на предсрочните избори. Защо точно това каре? Борисов упорито манипулира общественото мнение, като на превърнатите в оръжие извънредни брифинги, го обстрелва с откровени лъжи. Проф. Михаил Константинов от години предизвиква спорове и съмнения за безпристрасността си като шеф на „Информационно обслужване“. Фирмата брои гласовете от изборите, а Константинов рекламира ГЕРБ и Борисов. МВР е инструмент в ръчичките на Борисов за печелене на избори, чрез внушаване на страх, оказване натиск и използване на престъпни структури да осигуряват гласове. За 12 години няма нито един случай на разкрит купувач в полза на управляващите. Сегашният и предишният вътрешен министър са депутати от ГЕРБ. Ебати контрола, дето ще го упражняват…Четвъртият „поп“ в карето е главният прокурор. На много места именно прокурори гарантират контолиран вот за управляващите чрез натиск върху бизнеса. В същото време опъва „чадър“ над купувачите на гласове в полза на властта. Нито едно производство срещу хора на ГЕРБ. Все повече хора разбират, че те са ОПГ, която е готова на всичко, за да запази властта си, т.е. власт няма - има ОПГ във властта. Затова пискат срещу президента Радев и служебното правителство. Защото ще им се наруши схемата. Мафиотската.

04.05.2021 15:03:16

Смърт на фашизма, свобода на народа!

Мутро, що не си ебеш путката майна...

04.05.2021 14:18:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.