• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Явор Божанков: Мотивите за втория вот на недоверие са абсурдни

Явор Божанков: Мотивите за втория вот на недоверие са абсурдни

/КРОСС/ Мотивите за втория вот на недоверие са абсурдни, в тях има вътрешни противоречия, това каза Явор Божанков - депутат от ПГ на "Продължаваме Промяната - Демократична България" в "Денят започва".

"Възраждане" са партньори на БСП в искането за оставка. От ПП "Възраждане" претърпяха абсолютна катастрофа на изборите. Като какви искат тази оставка, след като преди няколко дни видяха тяхната електорална тежест и влияние. Мотивите са изцяло предизборни, вътре има само общи приказки. Освен това в тях има вътрешни противоречия. В едно изречение те казват българската армия се лишава от отбранителни способности и в следващото изречение - огромни инвестиции се правят в нови отбранителни способности, но явно не такива, които от партия "Възраждане" им харесват", каза Божанков.

"Няма как да си представим, че БСП и "Възраждане" свалят това правителство, идват от "Възраждане" на власт и изваждат България от ЕС, или пък идват БСП и с 20 души поемат управлението на държавата в Народното събрание. ИТН обясняваха, че някой им бил откраднал изборите, били излъгани с машинния вот. ДПС на тези избори постигнаха нелоши резултати. ДПС не искат и нямат министри и нямат участие в изпълнителната власт. Но те подкрепят водещи приоритети, което е добре", заяви депутатът.

Според Явор Божанков "сглобката" е стабилна.

"Това мнозинство е ясно, че е мнозинство на взаимни компромиси. Ясно е, че ГЕРБ не ни харесват, но и мнозинство на взаимния контрол. В това мнозинство няма как едно грешно решение да стане факт, защото не може самостоятелно да го наложи. Това важи и за бюджета."

Въпреки някои спорове по думите на Божанков що се отнася до дерогацията, партиите подкрепящи правителството са на едно мнение - тя трябва да отпадне, въпросът е кога.

"В момента, в който Русия ни е обявила за неприятелска държава , в момент, когато Русия нападна без никакво основание суверенна държава, няма как да не опитаме да не постигнем еунергийна независимост, да сме изцяло далеч от влиянието на Кремъл. Европа не ни е дадено от Русия, а от Европа. Европа знае, че ние имаме нужда от време за преход Всички са съгласни, че дерогацията ще отпадне, но спорът е кога. Ние предлагаме това да стане на 15 март, ГЕРБ и ДПС искат това да стане утре или вдругиден, което според ПП-ДБ ще доведе до сътресения на пазара на горива у нас", каза Божанков.

Депутатът коментира и темата за оставките в българския футбол.

"Като говорим за оставки, аз не съм запален по футбола, но по стечение на обстоятелствата големият ми син живее за футбола, тренира всеки ден, и дори той, макар да е едва на 10 години е разочарован от това, което се случва във футбола. Категорично Борислав Михайлов и цялото ръководство на БФС трябва да си подаде оставката и то много отдавна това трябваше да се случи. Не само заради последните скандали, а и заради нивото, до което докараха българския футбол".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Този, който твърди, че Русия е нападнала неоснователно една суверенна държава в такова отношение реално подкрепя РС Македония, че има право като суверенна държава да потиска и малтретира българите.

16.11.2023 21:45:32

Анонимен

Евала на Божанката, направо им бърка в задника на Ватенките.

16.11.2023 13:20:16

Анонимен

Ей това родните русороби само смърт и цинизми им зомбираните кратуни, а доводи никакви, пич ренегати сте вие русоробите и майка си ще продадете за таз пуста Русия, а тя за ваше съжаление от векове има само една цел, да няма просперитет в България....Четете Раковски, Стамболов, З.Стоянов, Ботев за да разберете мръсната и роля в нашата история...

16.11.2023 13:19:29

Анонимен

Мри, бе, ренегат. Или поне започни да говориш правилен български.

16.11.2023 11:47:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.