• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Общини от цялата страна отбелязват Седмицата на брака у нас

Общини от цялата страна отбелязват Седмицата на брака у нас
Отличена е двойката рекордьори в Кнежа - семейство Връбнишки, с техните 68 години брак

/КРОСС/ Близо 20 общини се включиха с подкрепа на семействата по повод на международната инициатива.Честването за 13-та година на Седмицата на брака срещна широка обществена подкрепа от близо 20 кмета в столицата и страната. Освен, че отправиха поздравления кметовете на Русе, Варна, Трявна, Пловдив, районите Красно село и Кремиковци в столицата лично бракосъчетаха млади двойки. Други кметове подкрепиха със специални събития семействата с дългогодишен брак и многодетните двойки.

Кметът на община Кнежа поздрави дългогодишните семейства, които празнуват златна и диамантена сватба тази година, като всяка двойка получи медал и плакат. Семейство Връбнишки бяха отличено като рекордьори със своите 68 години брак.

Общината на Горна Оряховица подкрепи отдели средства от бюджета в подкрепа на многодетните семейства. Кметовете на столичните райони Изгрев, Нови Искър и Красно село поздравиха многодетни семейства и такива с дългогодишен брак на тяхна територия.

Среща на две поколения вдъхнови младите хора на район Банкя в столицата, където семейство Райнови, сключили с над 56 годишен брак, споделиха своя път и тайната на дълготрайната любов, като отговориха на въпросите на младежи от клуб „Заедно можем всичко". Срещата бе осъществена с подкрепата на кмета, на която той отправи поздравителен адрес и подари на семейство Райнови кошница с плодове.

В Монтана, Трявна, Кнежа и район Нови Искър бяха отличени дългогодишни служители, бракосъчетали най-много двойки.

И тази година община Русе се включи с конкурс, на който ще награди три от двойките с най-забавна семейна снимка. На 14-ти кметът лично ще бракосъчетае младоженци и ще почете най-възрастната женена двойка в града.

Община Трявна е изработила голяма пейка под формата на сърце в центъра на града. В музея Славейкова къща жителите на града ще могат да оставят в любовна ракла послание до любим човек. Освен, че ще бракосъчетава двойки през цялата седмица, на Деня на влюбените кмета ще награди дългогодишен служител в Тържествената зала.

Кметовете на Варна, Стара Загора, Благоевград, Пазарджик, Провадия и други градове, както и на столичните райони Изгрев и Възраждане също подкрепиха инициативата.

Изследванията на социалната наука през последните 40 години сочат, че мъжете и жените, които са в брак и продължават да са в близки взаимоотношения, живеят по-дълго, наслаждават се на по-добро здраве и са по-доволни от живота.

Седмицата на брака се провежда ежегодно, по същото време, в 30 страни по света, от 7 до 14 февруари. Нейната цел е превантивна - от една страна да помогне на двойките да си спомнят какво ги е накарало да се влюбят и да се посветят един на друг, а от друга да разберат какво е нужно, за да поддържат любовта в брака си. Събитията по повод инициативата у нас могат да се проследят на brak.bg.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.