• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Отмениха присъдата на бившия полицай, прегазил дете в Братаница

Отмениха присъдата на бившия полицай, прегазил дете в Братаница

/КРОСС/ Пловдивският апелативен съд отмени присъдата на бившия полицай Владимир Панайотов за катастрофата, при която загина седемгодишната Моника в село Братаница. Делото се връща за ново разглеждане от друг състав на Окръжен съд - Пазарджик от стадия на разпоредителното заседание, предаде БНТ.

Присъдата му бе наложена заради това че на 19 юли 2021 година на пешеходна пътека в Братаница блъска пресичащата Моника и причинява смъртта ѝ.

Основната причина за отмяна на присъдата е, че обвинителният акт не отговаря на изискванията на НПК. Според Апелативният съд същият страда от непълноти относно мястото и начина на извършване на престъплението.

Наблюдаващият прокурорът не е изложил факти относно посоката на движение на лекия автомобил, управляван от подсъдимия, посоката на движение на пресичащите деца, как са били разположени на пътя МПС-то и пострадалото дете преди и в момента на удара.

В обвинителния акт липсва ясно заявена теза на държавното обвинение къде е настъпил ударът и че това е станало на пешеходна пътека. Апелативните съдии смятат, че Окръжен съд - Пазарджик е следвало да установи посочените пороци на обвинителния акт, да прекрати съдебното производство и да върне делото на прокурора за отстраняването им.
Вместо това е разгледал делото и постановил обжалваната присъда, в която е привнесъл недостатъците на обвинителния акт. Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.