• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

БТПП и ИСК при УНСС подписаха споразумение за сътрудничество между образованието и бизнеса

БТПП и ИСК при УНСС подписаха споразумение за сътрудничество между образованието и бизнеса

/КРОСС/ Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и директора на Института за следдипломна квалификация към УНСС проф. Живко Драганов подписаха споразумение за сътрудничество в образователната сфера, в сградата на БТПП.

Споразумението се реализира поради нарастващата необходимост от синхронизиране на образователните изисквания с потребностите на бизнеса от подготвени кадри.

То ще работи за осигуряване на адекватно обучение даващо възможности за последваща професионална реализация на обучаемите в предприятията у нас на фона на все по-изостряща се криза за квалифицирани кадри.

Чрез споразумението БТПП и ИСК при УНСС съвместно ще осъществят следните дейности:

ИСК при УНСС ще предостави 10 % намаление за компаниите членове на БТПП от таксите за обучения, описани в Каталога за 2023/24 г. учебна година на ИСК при УНСС.

ИСК при УНСС ще предостави възможност на служители на БТПП да участват в краткосрочни курсове на обучение, ако по посочената дейност има формирана група.

БТПП ще разпространява чрез своите информационни канали информация за обученията предлагани от ИСК при УНСС за учебната 2023/24 г.

БТПП се съгласява да предложи при налична възможност участие на ИСК при УНСС в проекти реализирани от Палатата, свързани с обучения на кадри.

Симеонов и Драганов се съгласиха, че подобни съвместни действия между образователни институции и бизнес организации са наложителни, защото трябва да бъде постигнато още по-ефективно свързване на образованието в университетите с реалните нужди на икономиката.

Цветан Симеонов заяви, че настоящото споразумение е поредна стъпка от работата на БТПП в посока развитие на сътрудничество между образователната ни система и бизнеса, за да има надграждане на конкурентоспособността на българската икономика.

При нужда на компании от участие в специфични обучения или програми, БТПП може да окаже съдействие в качеството си на партньор с УНСС за адаптирането им в зависимост от специфичните нужди на съответните фирми-кандидати.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.