• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Борисов: Горд съм, че България има все по-значим дял в общите европейски постижения

Борисов: Горд съм, че България има все по-значим дял в общите европейски постижения

/КРОСС/Премиерът в оставка Бойко Борисов с публикация във Facebook по случай Деня на Европа и 76-ата годишнина от победата над нацизма. В социалната мрежа той споделя, че е горд, че България има все по-значим дял в общите европейски постижения. Уточнява и че днес сме длъжни да подхождаме с разум и отговорност, за да гарантираме завещания ни мир и да постигаме прогрес.

„Днес България споделя празничния Ден на Европа с всички наши приятели от Европейския съюз, заедно с които продължаваме да развиваме и надграждаме идеята за европейско обединение, зародила се преди 71 години. Европейският съюз е най-доброто място за живеене в света и съм горд, че България има все по-значим дял в общите европейски постижения. В последните години положихме много усилия, за да бъде страната ни достоен и активен член на ЕС. Наш дълг като част от Обединена Европа е да развиваме нейната сила, основана на мир, свобода и солидарност", пише Борисов.

Днес България споделя празничния Ден на Европа с всички наши приятели от Европейския съюз, заедно с които продължаваме...

„Именно благодарение на своята солидарност Европейският съюз е на път да изпрати в историята пандемията. Държавите членки си помогнахме, когато ни беше най-трудно. В началото на миналата година България успя бързо да реорганизира производството си, така че да започне да произвежда защитни средства, обезпечавайки своите нужди и предлагайки подкрепа на други държави. Тази година очакваме общо 14 милиона дози ваксини срещу COVID-19 - достатъчни, за да бъдат имунизирани всички български граждани. България ще получи милиарди левове по Плана за възстановяване и устойчивост, които ще бъдат от голяма полза за премахването на щетите от глобалната криза и развитието на страната ни", добавя още премиерът в оставка.

Борисов коментира и 76-ата годишнина от победата над нацизма.

„Почитаме паметта на жертвите на ужасяващата война, която даде на човечеството най-мрачните уроци. И помним предупреждението на историята - че политиците с власт могат да поведат обществата както към техния възход, така и към общочовешки трагедии. Затова днес сме длъжни да подхождаме с разум и отговорност - за да гарантираме завещания ни мир и да постигаме прогрес", завършва Борисов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Дебел, просто не се сещам къде ни е приносът и за коя точно Европа говориш, че те са много, като политика и идеология, пък ако щеш и като ценности. Но дари и да има нещо в далечното минало, то ти нямаш никакво основание да се гордееш, понеже нямаш и дял в направеното. Ти си въздух под налягане. А някои дори твърдят, че си крадлив въздух под налягане. Сигурно са просто зли езици, ти не си такъв човек.

10.05.2021 06:59:18

Анонимен

А, срамуваш ли се ,че 2/3 от населението в България живее в мизерия?

10.05.2021 00:15:16

Анонимен

Боко излъга и в международен план, че ще поиска съдействие от руските власти при разследването на взривовете в нашите оръжейни складове, след изгонването на руския дипломат. Оказа се, че такова искане официално още не е направено.

09.05.2021 21:30:03

Petar Kartev

НЕ ГИ ДОПУСКАЙТЕ ДО ИЗБОРИТЕ! Има достатъчно доказателства, веднага след назначаване на служебното правителство, Борисов да бъде арестуван! Ако в рамките на тези два месеца се докажат част от престъпленията, тази партия трябва да бъде спряна от избори! Ако не, то след изборите, комисията трябва да продължи разследване на престъпленията на гербавите мародери! Те са организирана политически престъпна група! Те ще продължават да саботират връщането на демокрацията! Ще саботират работата на държавните институции! Ще саботират работата на народното събрание! За да печелят време и да прикриват престъпленията си! Затова Гешев веднага трябва да бъде изгонен от прокуратурата. След получаване на достатъчно доказателства, новият парламент трябва да обяви тяхното управление за престъпно! Най-добрият вариант е ГЕРБ да бъде отстранен от изборите! Новата ЦИК трябва обяви, че за тази партия и нейният председател, има множество сигнали и документи, които ги уличават в престъпни действия и корупция, като политически организирана престъпна група,и до изясняване на всичко, те нямат право да бъдат допускани до участие в политическия процес! Нещо, като елиминиране на нацистката партия в Германия! За да си върнем демокрацията и свободата, народът трябва да отстрани тази метастаза от политическата ни система! И когато, избраните от него представители не защитават интересите на народа, те трябва да бъдат свалени от власт! А когато се докажа, че те са престъпници, да бъдат съдени! За назидание на следващите! За да знаем и да помним! За да знаем, че главната цел на управлението е подобряване жизнения стандарт на народа! За да знаем, че демокрацията е идея и система, в която суверенът управлява! За да не допуснем отново еднолична диктатура, прикрита с нежния воал на демокрацията! Затова в служебното правителство трябва да бъдат назначени смели мъже и жени, които с решителни действия да започнат разбиването на тази политически организирана престъпна група, откраднала десетки милиарди левове, превърнала нашите родители в бедняци, натирила най-умните ни деца в чужбина, народът ни най-беден, най-болен, икономиката ни с ниска добавена стойност, с най-ниска производителност, с най-скапаното селско стопанство, с туризъм далеч от стандартите на Европа и съседните ни страни, с бюджет приличащ досущ на банкомат, от който се раздават дебитни карти на фирми връщащи от 30 до 50% на Главната Мутра и разбойниците му! Трябват ни хора, като Богомил Бонев в правителството!!!

09.05.2021 16:11:49

Анонимен

Мутрата и няколко друг продадоха България, за да могат с външни сили и помощ да се крепят на власт.

09.05.2021 15:17:11

Анонимен

Много значим дял. Първи по смъртност и всичко друго най лошо и зловещо.Благодарение на всички нац. предатели минали през властта.Като се започне от Луканов и се стигне до този малоумник и следващия кндидат чалгаря! С изключение на Ж.Виденов.

09.05.2021 13:55:42

Анонимен

Срамувам се ,че ти си министър председател на България!

09.05.2021 12:33:13

Анонимен

Как европейски, та те са СВЕТОВНИ!

09.05.2021 12:11:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.