• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

ЕК не желае да коментира събитията в България

ЕК не желае да коментира събитията в България

/КРОСС/ Европейската комисия отказа да коментира събитията в България от последните дни. "Не коментираме отделни случаи и коментари", заяви говорител на ЕК в отговор на въпрос как Комисията разглежда задържането на служители от администрацията на президента и обвиненията на държавния глава спрямо прокуратурата, предаде БТА.

"Няма какво да кажем", заяви говорителят.

Позицията идва, след като евродепутатът Елена Йончева сигнализира Антикорупционната комисия в ЕП за събитията в България.

До медиите беше изпратена позицията на Йончева, която призовава "Европейската комисия да се намеси за случващото се в България през последните месеци".

"Журналисти се уволняват, опозиционни политици са подложени на медийна екзекуция. Прокуратурата е използвана като бухалка срещу всеки един силен критик на корупционната система. Властта в България не убива своите опоненти, защото разполага с всички необходими инструменти, за да ги смаже. Вече година тук, в Европейския парламент говоря за това, което се случва в България. Но да надигнеш глас е само началото. Настоявам не само да бъдем чути. Европейският парламент трябва да действа. Призовавам да поканим в ЕП българския президент Радев. Неговият глас трябва да бъде чут тук. И да действаме", пише в позицията на Йончева.

Тя е внесла писмен въпрос за състоянието на демокрацията в България и нивото на корупция в страната. Питането е било отправено до Европейската комисия и подкрепено от водещи депутати от Германия, Франция, Португалия и Полша, съобщават от екипа на евродепутата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

До долния анонимен!

Смърт, твойта мама фашистка!

11.07.2020 01:09:20

Анонимен

Комунистите правят заплануван преврат.Ще ни върнат 100 години назад.Помниме Виденовата зима,когато комунетата ни умориха от глад.Складовете препълнени,магазините -празни. Който иска комунизъм,да заминава за Венецуела. Радев няколко пъти посети Москва.Това е разултатът.Само преврат ни е нужен в тези трудни времена.

10.07.2020 20:58:29

Анонимен

Верно ли не коментират? А нещо да е станало в Русия, например, то може и да не е станало, а просто някой да е подхвърлил, че нещо се е случило и веднага са готови с коментарите. Просто не искат да заемат позиция. Вярно, че си е наша вътрешна работа, а не тяхна, но просто не са честни ипринципни. Факт.

10.07.2020 17:23:47

Знакът на Мерцедес

Европейската комисия и групата на Народната партия в Европарламента се страхуват силно от предстоящите документални разкрития, че крадат съвместно с борисов парите на данъкоплатците от ЕС посредством фондовете, които се вливат в РБ. При тях в Брюксел мафията от изпълнителната власт конкретно и лично им връща 30 ПРОЦЕНТА от всеки проект. И това се знае отдавна, но понеже Мутрата им е изгоден, го крепят все още. Но и те ще влязат в затворите, защото скандалите са неминуеми...

10.07.2020 17:16:29

Анонимен

На Европейската комисия и пука кво става тука! Вебер е казал че ЕНП подкрепя безрезервно Правителството на България /сиреч Бойко/ и за разните политически акции в тази територия не се интересува. Делото на давещите е в ръцете на самите давещи!

10.07.2020 17:06:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.