• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Костадинов: Санкциите срещу Русия водят до загуби за България

Костадинов: Санкциите срещу Русия водят до загуби за България

/КРОСС/ Изборите са най-доброто нещо за разрешаване на всяка политическа криза. „Всичко зависи от българските граждани, които ще отидат да гласуват", това каза в предаването „Панорама" по БНТ лидерът на ПП „Възраждане" Костадин Костадинов.

Доколко и до каква степен, обаче е въпросът, можем ние политиците да мотивираме хората да застанат пред избирателните урни, заяви Костадинов.

„Най-голямата трагедия е, че две трети не припознават българската държава като своя и това е основният проблем. Политическата криза ще отмине, въпросът е до каква степен останалите две трети от българските граждани ще преодолеят кризата в доверието си".

Ние водим разговори с всички, но зависи от това дали условията, които поставяме, ще бъдат приети, обясни Костадинов.

„Условията ни са следните: Запазване на българската финансова независимост, референдум ще има, така че искаме да чуем ясната позиция на всяка от партиите. Вдигане на санкциите срещу Русия; Увеличаване на българското производство. Така че тези неща, които сме поставяли в предишния парламент, ще ги поставим и сега. Ние водим разговори, но нямаме чуваемост, просто не ни разбират".

Още миналата година ясно и категорично беше казано, че трябва да имаме по 15 милиарда дълг годишно, което означава почти двойно увеличаване на дълга на държавата, което само по себе си означава, че България е поставена под някакъв вид фалит, обясни Костадинов.

„Това, което ние казахме до голяма степен се случи. Санкциите срещу Русия водят до загуби за България. Трябва да нормализираме отношенията с Русия, ако искаме да овладеем инфлацията, да поемем ангажимент, че няма да влизаме в еврозоната, защото тя се срутва в момента пред очите ни. Друго важно е, че не можем да пренебрегнем факта, че инфлация не се гони с таван на цените. Ако искаме да стимулираме производството, трябва да предоговорим членството на България в ЕС."

Ние предложихме миналата година стоките от малката потребителска кошница да бъдат освободени от ДДС, но ни беше казано, че това противоречи на правилата на ЕС, допълни Костадинов. „Никой от тук присъстващите не подкрепи това наше предложение в Народното събрание".

Относно войната в Украйна и оръжията, които България трябва или не трябва да предоставя, Костадинов каза:

„Позицията на България трябва да се промени и то в случая с интереса на голяма част от българските граждани. Тази война не е в интерес на българския народ и българската държава. Нямаме интерес от това тази война да продължава. Ролята на България беше и трябва да бъде да посредничи. България трябва да вдигне санкциите, трябва да престане да въоръжава украинската армия. Така че позицията ни трябва да се промени категорично".

Основният въпрос, който трябва да решим е искаме ли България да продължи да съществува като свободна и независима държава, в заключение каза Костадинов. „Нашият надслов е „Изберете свободата, изберете „Възраждане".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Долния много си заблуден или по-скоро искаш да заблудиш останалите. Колкото по малко гласуват, толкова е по-голяма вероятността да са същите „курви” в парламента, както ги наричаш. Всички на избори, за да се измете тази шайка окопала се в администрацията, защото само те гласуват, за да се запази статуквото.

31.03.2023 18:40:43

Анонимен

Защо няма да гласувам! .... Приказката 'Със стари ку*рви нов бардак не става' е верна! .... Те ще изпратят българите на война в Украйна! ... И казват: "За сега няма", ама за сега! .... ДА ГЛАСУВАМ, ОЗНАЧАВА ДА ЛЕГАЛИЗИРАМ ЕДНА СГАН РОДООТСТЪПНИЦИ!

31.03.2023 13:07:52

Анонимен

Винаги с Европа, никога срещу Русия, казват някои, пичове когато Русия е срещу Европа и срещу нас какво да правим, ходете я убедете да си смени мнението,но ще ви е трудно, Русия ни се води ни се кара, тя винаги е наобратно на света и за това е все на опашката на цивилизацията....

28.03.2023 17:04:52

Анонимен

Браво Костадинов! Само напред и никога срещу Русия! Както се казва, Винаги с Европа, никога срещу Русия

26.03.2023 11:44:51

Анонимен

Най-тъпо е това, че след санкциите на Русия сме още по-зеле.

26.03.2023 11:35:33

Анонимен

Коце,пак изказваш гениални тъпотии !

26.03.2023 05:34:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.