• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Радан Кънев: Повечето партии използват парламента като трибуна към предсрочни избори

Радан Кънев: Повечето партии използват парламента като трибуна към предсрочни избори

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице" по бТВ Не изглежда оптимистично, като гледаме как тече дебатът в парламентът. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев по повод шансовете за създаване на правителство с третия мандат. Дебатът е извън границите на добрия тон и е много предизборен. Повечето партии използват парламента като трибуна към предсрочни избори, а не по предназначение, добави той.

Моето убеждение е, че е важно България да има редовно избрано и силно правителство, в което да има ниво на консенсус отвъд споровете. По ключовите въпроси трябва да има стабилно мнозинство, защото ни предстои поредният опит за влизане в Шенген и Еврозоната, както и период, в както България ще се адаптира в новите икономически реалности. 2023-та е годината, в която кризисните мерки трябва да бъдат превърнати в постоянно действаща политика. Без работещ парламент и определено ниво на консенсус, България не може да приеме тези мерки, не може да приеме законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. Има непосредствена опасност да бъдат загубени много средства, заяви Кънев.

Като общество и като демокрация ние не можем да си позволим да бъдем неуправляеми в най-тежката криза от десетилетия, държавата реално да бъде в ръцете на един човек, защото много ходове на президента Радев, особено във външната политика, са, меко казано, спорни, подчерта евродепутатът.

Той отбеляза, че няма и няма да има мнозинство ГЕРБ-ДПС-ДБ, както твърдят от ГЕРБ.

Това е или опасна илюзия, или опит за заблуда на собствените избиратели. Ако третият мандат бъде даден на ДБ, има възможност за правителство, подкрепено и от ПП, и от ГЕРБ. Всякакви разговори с БСП, при тяхното позициониране в подкрепа на агресията срещу Украйна, са напълно безпредметни, каза още Радан Кънев.

бТВ, „Лице в лице"

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

За кой ли път електората трябва да се убеждава, че партийният интерес е над народният и държавният. Затова обединение на изборите и вън от Парламента тези мними слуги на народа.

07.01.2023 10:14:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.