• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Георги Михайлов: Държавата се блокира от упорството на управляващите

Георги Михайлов: Държавата се блокира от упорството на управляващите

/КРОСС/ „Държавата се блокира от упорството на управляващите. Проблемите не са от вчера. Те се показваха години наред от нашата политическа сила. Преяждането с власт и невслушването в проблемите на нацията доведоха до това, до което никой не би искал да стигне - протестите по улиците, в които участват огромна част от младите. Те са разтревожени за своето бъдеще и не искат да отлагат решението на проблемите". Това заяви депутатът от ПГ на „БСП за България" Георги Михайлов пред НТВ.

Относно готовността на президента с евентуално служебно правителство, депутатът коментира, че никой не трябва да бъде изненадан от една конституционна възможност. „Аз смятам, че в следващите дни възможността за служебен кабинет ще придобие още по-сериозна реалност. Това упорство продължава вече трета седмица и никой не се вслушва в истинския дневен ред на хората, които протестират", заяви Михайлов.

„Кризата е толкова сериозна, че няма как да продължаваме да се правим на разсеяни, че не виждаме какво се случва и да чакаме да дойдат редовни избори. Това, че хората не одобряват правителството и над 60% от тях подкрепят протестите означава, че има сериозно недоволство в обществото", обясни депутатът от левицата.

По повод ситуацията с пандемията от COVID-19, Михайлов заяви, че трябва да бъдем сериозни реалисти. „В никакъв случай не трябва да позволяваме една медицинска проблематика да се превърне в спирачка на политически проблеми, които от години не се решават. Дневният ред дойде от протестите, понеже никой не се вслушваше години наред в исканията на хората. И да кажем, че личните амбиции на някой, в това число и президентът на държавата, са извели десетки хиляди хора по улиците на страната, е нелепо", коментира още той.

„БСП е готова за избори и има свои управленски идеи, които е изложила във „Визия за България". Те са абсолютно отговарящи на изискванията на нацията, така че нека се вслушаме в гласа на мнозинството, да тръгнем към машинно гласуване, но и към оставка на правителството и уреждане на проблемите от суверена на държава, какъвто е народът", заключи социалистът.

Румен Гечев: Намаляването на ДДС на вино и бира противоречи на здравия разум

„Свалянето на ДДС на виното и бирата е обида за целия български народ. В момент, в който в София няма места в детските градини за 5000 деца, намаляват ДДС на виното и бирата, за да увеличат туризма. Това противоречи на здравия разум и ще доведе до жестоки наказания от Брюксел. България ще стане единствената членка на Европейския съюз, която предлага по-нисък ДДС на алкохолни продукти, а реакцията на Брюксел ще се измерва в милиони левове, които ще се плащат от данъкоплатците." Това заяви депутатът от ПГ на „БСП за България" Румен Гечев пред БТВ.

По повод мерките на правителството, Гечев коментира, че има и по-добри варианти. „Ние подкрепихме мерките, които предложи правителството, но предупредихме, че някои от тях няма да сработят и има по-добри варианти. Тези варианти не бяха някаква измислица на БСП, а бяха опитът на страните от Европейския съюз", заключи той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Нищо не разбирате от икономика,мълчете си.А пилотът ви изобщо не е в час.

31.07.2020 11:20:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.