• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Херо Мустафа готви коалицията "Козяк" да управлява България

Херо Мустафа готви коалицията "Козяк" да управлява България

/КРОСС/ Новата власт, която се готви да управлява България, очевидно ще бъде конструирана от посолството на САЩ у нас и ще изпълнява контролирана от Държавния департамент политика, защитаваща американските икономически, политически и военни интереси. Такива предположения се появяват през последните дни и те са съвсем основатели с оглед на събитията.

Пряката намеса на Америка във вътрешните работи на България става твърде очебийна и агресивна, за да бъде пренебрегната.

Според мнозина анализатори посланикът на САЩ в София Херо Мустафа директно работи за коалиция от партии, която да попречи на Русия да разгърне свои проекти у нас и на Балканите.

Някои я наричат коалиция "Козяк", с препратка към адреса на американското посолство в българската столица.

По традиция в Щатите винаги залагат на победителите от местните избори и си ги култивират по свой модел. Така се случи и след вота на 11 юли.

От афишираната твърдост на Слави Трифонов, че няма да води никакви преговори с останалите партии, и предложения набързо кабинет с премиер Николай Василев не остана нищо.

Буквално за часове "Има такъв народ" се извъртя на 180 градуса. Това се случи, след като посланикът на САЩ Херо Мустафа е провела тайни разговори с президента Румен Радев и с представители на шоуто.

Точно на въпросните разговори Тошко Йорданов е получил инструкции да смени политиката и веднага пред публиката излязоха едни изкуствено усмихнати и диалогични сценаристи да преговарят не само с така наречените партии на протеста от "Демократична България" и "Изправи се, БГ! Ние идваме!", но и с ДПС и БСП.

Последните две формации едва ли не бяха анатемосани от партийната върхушка на Дългия. Стопиране на руските енергийни проекти, разширяване на военното сътрудничество, приемането на Македония в Европейския съюз и още по-сериозното навлизане на американския бизнес в България ще са политиките, които новият кабинет трябва да подкрепя и насърчава.

Подобни директиви са били спуснати до "Има такъв народ" и Румен Радев.

Междувременно още преди изборите на 4 април Херо Мустафа сондира въпросните приоритети и с другите партии, които са сред по-големите играчи на иначе разпарчетосаната политическа карта на България.

Тя е получила твърда подкрепа от "Демократична България" и от протестърската общност около Мая Манолова и Николай Хаджигенов. От БСП и ДПС също са дали дума, че страната няма да променя приоритетите си и ще продължи да бъде лоялен член на НАТО и ЕС.

 

Николай Димитров /в. Галерия

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ох, а дано Руският модел, който почти унищожи България оттече в канализацията и повече никога не се върне..., никъде...!!!

29.07.2021 08:37:57

Анонимен

Няма отърване от тия изедници!

28.07.2021 16:22:36

Анонимен

Нищо учудващо. Все пак от години сме васал на краварите!

28.07.2021 16:16:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.