• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Росен Плевнелиев:Голямата битка за България е геополитическа

Росен Плевнелиев:Голямата битка за България е геополитическа

/КРОСС/ Бъдещето е тук и сега и България има страхотни шансове бързо да се въоръжи с нови източници на енергия, които ще ни вкарат в бъдещето на цената на здрави деца, здрави поколения и справедлив преход. Това каза Росен Плевнелиев - президент на Република България в периода 2012-2017 г., по БНТ.

Това може да се случи чрез средствата по Плана за възстановяване и устойчивост, които сега обаче според него ще бъдат загубени.

Въглищните централи трябва да бъдат затворени по прогнозируем и разумен начин в рамките на няколко години, смята Росен Плевнелиев. Пред страната ни има огромни възможности за развитие на ВЕИ. „Най-смислената батерия на България са водните централи на България. В момента със страшна сила се разработват т.нар. мини ядрени реактори, които са много по-евтини и много по-малки. В никакъв случай четири реактора, в никакъв случай огромни мощности, а дебалансирани, в различните точки на България производствени мощности на базата на комбинацията между ВЕИ, солари, възможности за складиране и мини ядрени мощности, които вече са налични", изброи той.

В момента сме свидетели на тежко разделение в обществото и политиката. Според него предстоящите избори са последен шанс страната ни да не изпадне в още по-дълбока криза. „Аз си представям, че изключително тежкият сценарий за българската демокрация е местни с парламентарни избори, комбинирани не с един, а с два референдума", предупреди Плевнелиев.

Голямата битка за България е геополитическа и е битка за еврозоната, не за „Шенген". „Еврозоната е важна, защото нашите институции, нашите банки, нашата икономика, главният прокурор, съдът, всички по веригата се интегрират с европейските по нови механизми на сътрудничество. България се интегрира по всички нива със сърцето на обединена демократична Европа", подчерта президентът Росен Плевнелиев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Д, еба и клоуна. За този дебил няма ли редактор. Прочетете внимателно първото изречение и ще се изцъклите. Бъдещето е тук и сега ... ще ни вкарат в бъдещето ... на цената на здрави деца ... Плевню си беше тъп и преди, но сега май е изтрещял съвсем. Глобалистите на намериха ли малко по-интелигентен апологет. Говедото е право само за едно бъдещето ни ще се определя от геополитическия ни избор. Като васали на щатите, а сега отново техни васали индиректно през ЕС, не се сещам нещо добро да е станало. Стрижат ни като овце и не ги е срам, че сме най-бедните. И тенденцията е устойчива. При такова настояще съм скептичен за бъдещето. И всичко това би следвало да ни накара поне да се замислим за алтернативи.

22.01.2023 13:57:10

Анонимен

До кога ще го изтипосвате тоя Пинокио.

22.01.2023 12:15:59

Анонимен

Като си толкова умен защо по време на твоето президентство не скъсихме на йота дистанцията в жизнения стандарт с водещите в Европа. След толкова десетилетия, скоро ще стане половин век интеграция в ЕС отидохме на последно място в Европа и не можем да се отлепим от дъното. Това ни обясни, а не да даваш акъл.

22.01.2023 11:20:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.