• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Филип Попов, БСП: Чрез Закона за колекторите ще сложим край на техния тормоз върху българите

Филип Попов, БСП: Чрез Закона за колекторите ще сложим край на техния тормоз върху българите

/КРОСС/ Дейността на колекторските фирми може да се счита за заплаха за националната сигурност на България  

„Законът за колекторските фирми е единствения, който мина през такова широко обсъждане - в коалиционен формат, а след това и в Министерски съвет, както и в Народното събрание. Това е една материя, която в България години наред не е регулирана и същевременно е материя, която засяга всеки втори българин. Тук говорим за огромни финансови интереси, близо 4 млрд. лв. на година. Същевременно днес в пленарна зала Корнелия Нинова заяви, че според доклад на ДАНС дейността на колекторските фирми донякъде е и заплаха за националната сигурност на България, защото няма орган, който да контролира тяхната дейност и те извършват психически издевателства над българските граждани.„ Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България" Филип Попов в ефира на БНТ.

„Закон за вземания по потребителски кредити - дори заглавието води до извода, че това са фалшиви новини", коментира Попов обвиненията на опозицията за това, че предлаганите от социалистите промени не включват бързите кредити и дейността на колекторските фирми и обвини сегашната опозиция и бивши управляващи в лицето на ГЕРБ, че са имали повече от 10 години за да решат тези проблеми, но не са сторили нищо по въпроса.

По думите му с тези промени се защитават интересите и правата на потребителите, които са рекетирани и поставени тежкото положение да бъдат заплашвани с физически и психически тормоз.

Попов каза, че с приемането на закона за колекторите ще бъде изсветлена дейността на тези фирми. „Правим един регистър и въвеждайки изискване за минимален капитал от 500 хиляди лева, за да се създаде такава фирма, а тези, които я управляват не трябва да са съдени, защото в момента всеки един може да управлява тази дейност", добави Филип Попов.

Той коментира и редицата социални мерки, които предлагат представителите на левицата, като поясни, че тяхната основна цел е стабилизиране на икономиката, както и подкрепа за бизнеса и грижа за хората с най-ниски доходи. „Министърът на икономикат направи няколко срещи с бизнеса в България, който на практиката осигурява 80% от работните места в страната ни", подчерта заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България".

„Нулево ДДС за хляба, 60 лв. ежемесечно за всеки един пенсионер, плюс увеличаване на пенсиите с до 10% - по швейцарското правило, както и запазване на до 300 лв. за мегаватчас към бизнеса. Същевременно предлагаме и облагане на свръхпечалбите на енергийните дружества, като на практика тези пари през помощи за бизнеса и гражданите отново ще влязат в българската икономика", заяви депутатът от БСП.

„Нашето категорично становище е, че трябва да се продължат опитите за преговори с руската страна за доставка на газ. Също така няма решение на МС, с което да се прекратят на практика тези преговори, защото реално ние пострадахме от решението да не се плаща за газта в рубли. В това отношение сякаш няма един аршин и Европа закъснява с общата политика по отношение доставката на газ", категоричен бе Филип Попов относно ситуацията със спряното газоподаване от руска страна и добави, че ще бъдат необходими по 2 танкера месечно, за да се удовлетворят нуждите ни, но към момента нямаме яснота за това каква ще бъде цената.

В заключение той каза, че положението е тежко за България и мерките, които предлагат социалистите ще рефлектират пряко върху всеки един български гражданин.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.