• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Борислав Сандов : „Марица-изток" ще продължи да функционира още дълго време

Борислав Сандов : „Марица-изток" ще продължи да функционира още дълго време

/КРОСС/ На този етап няма решение кой от „Демократична България" ще участва в пътуването до Киев. Идеята е по един човек от всички коалиционни партньори да отиде в рамките на тази седмица. Това каза вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

По думите на Сандов, ако не помогнем с военна техника на Украйна, това би означавало самоизолация на България и откъсване от развитието на Европейския съюз, както и подриване на позицията ни спрямо Северна Македония.

„Решението трябва да бъде взето от парламента. Ако българското правителство покаже, че е безучастно и несолидарно с българите, които се намират там, това означава, че вероятно това правителство не би трябвало да съществува в този му вид, въпреки че в този момент изборите са може би едно от най-лошите неща", категоричен е вицепремиерът.

Трябва да помогнем на Украйна да се защити от агресията. „Тук не става въпрос за това да влизаме в нечия чужда война, а да помогнем на наш много близък народ да се защити от чужда агресия. Това означава и сигурността на България, защото ние не знаем дали този агресор няма да пристъпи в посока други държави, които са били част от неговата имперска идея", подчерта вицепремиерът.

Той коментира затварянето на ТЕЦ „Марица 3" в Димитровград на 22 април заради замърсяване на въздуха. „Нарушенията на предприятието са системни. Той е беше затворен в продължение на няколко години, защото не може да покрие изискванията. Само през изминалата година има 30 констатирани нарушения на нормите за серен диоксид във въздуха, а за тази година вече осем пъти са превишаванията", обясни министърът на околната среда. Димитровград е обгазяван постоянно, а много от жителите му имат здравословни проблеми, свързани с вредните емисии от предприятието, подчерта Борислав Сандов.

Той заяви, че се е консултирал с Министерство на енергетиката и това затваряне няма да повлияе върху енергийната система на България. То ще продължи, докато емисиите не влязат в норми, категоричен бе Борислав Сандов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Редно е и със сигурност в Киев ще отиде генерал Атанасов, за да придаде по войнствен характер на делегацията.

23.04.2022 21:13:21

Анонимен

Оказа се, че редица решения на ЕС в областта на енергетиката, които ние раболепно приемахме са погрешни. Само, че няма кой да ни върне закритите и годни да работят ядрени реактори. Момента е да кажем, че се продадохме „за 30 сребърника”.

23.04.2022 21:10:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.