• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Тържествен водосвет на бойните знамена в Деня на храбростта

Тържествен водосвет на бойните знамена в Деня на храбростта

/КРОСС/ Гергьовден е! Днес България чества Денят на храбростта и българската армия!

За втора поредна година в пандемия, за да защити здравето ни, армията не ни събира на площада, а пред екрана и вместо тя да дойде при нас, ние отиваме при армията - заедно, чрез БНТ. Затова в празничния ден бъдете с нас и специалното предаване "Денят на храбростта".

От 9:30 ч започна тържественият водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия. Почит и признателност пред паметта на загиналите за свободата и независимостта на България ще бъде отдадена пред Паметника на незнайния воин.

Денят на храбростта и празник на Българската армия бе отбелязан и с отдаване на почести в знак на признателност към паметта на загиналите за свободата и независимостта на България и с демонстрации на способности от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и Съвместното командване на специалните операции.

Проявите по повод празника са организирани в София и в гарнизони Казанлък, Варна и Пловдив. Държавният глава и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Република България Румен Радев участва в тържествения водосвет на бойните знамена.

Президентът прие почетния строй на представителните части на Българската армия и поднесе венец пред Паметника на незнайния воин, след което се състоя тържественият марш на представителните роти на въоръжените сили.

В тържествения ритуал участваха Гвардейският представителен духов оркестър и 7 представителни блока на Националната гвардейска част, Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и Съвместното командване на специалните операции с близо 350 военнослужещи.

След водосвета президентът и върховен главнокомандващ въоръжените сили Румен Радев, министърът на отбраната в оставка Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов почетоха паметта на загиналите за свободата и независимостта на Родината с поднасяне на венци пред паметника на Незнайния воин. При изпълнението на химна на Република България бяха произведени 20 артилерийски салюта.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Много старателно се избягва от медиите присъствието на дипломатическия корпус на тържеството, а то е много показателно за отношението към страната ни. Като се има предвид, че няма какво да се разузнава за нашата военна техника не се забеляза руско присъствие. Само сравнете с военните паради в Москва, на които военни аташета с най-модерна снимачна техника ще се избият кой да е в първите редици.

06.05.2021 13:08:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.