• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

ZDF обяснява на немските деца, че България е най-бедната и корумпирана страна в ЕС

ZDF обяснява на немските деца, че България е най-бедната и корумпирана страна в ЕС

/КРОСС/ В рубриката "Новини за деца" германската телевизия ZDF обяснява на малките си зрители защо вече седмици хората в България излизат на протест. Ето какво научават германчетата за България и за протестите:

"България е най-бедната държава в Европейския съюз. Много от хората там изкарват твърде малко пари. И затова мнозина вече са напуснали страната.

Протестиращите смятат, че вина за това развитие носи правителството - обясняват по-нататък журналистите от ZDF и добавят, че демонстрантите обвиняват управляващите в корупция. И тъй като повечето деца едва ли знаят какво е корупция, авторите на филмчето разясняват:

"Корупция означава, че политиците използват властта си не за благото на народа, а за своето собствено благо - например като си присвояват държавни пари, вместо да ги инвестират в нещо добро за страната.

Корупцията е забранена, но в България очевидно е често срещана. Именно заради нея на училищата и болниците в страната им липсват пари. Това казват и демонстрантите: корупцията е една от основните причини за лошото състояние на държавата. И затова настояват за оставката на правителството" - разказват журналистите от ZDF.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тиквата е закономерност на т.нар. преход.

10.08.2020 02:19:27

Анонимен

Обче,има един проблем.Шуробаджанащината или корупцията я създаваха всички правителства за 30 г. управление в прехода. Тя е повсеместна и не може лесно да се изтрие. Тя е част от мисленето на българите.Това е срамната истина.И за да не кажем,че се срамуваме от българите,казваме,че се срамуваме от Борисов.За да се знае,че само той е лошият,а всички други са китки за мирисане.

09.08.2020 17:44:17

Анонимен

Защо лъжат децата! Протестиращите у нас не носят маски!

08.08.2020 14:09:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.